Rendszeres olvasók

2011. november 30., szerda

30 day challenge - 10. nap

10. Mi a horoszkópod? Mennyire illik rád?
Pirossal emelem ki azt ami jellemző rám. (nem lesz sok)
 



 



A Szűz jellemzése (hivatalosan)

(Virgo, augusztus 23 - szeptember 22)

A Szűz nő jellemvonásai

A Szűz nő az a jelenség, akire büszkék a férfiak: jó megjelenésű (legalábbis remélem), szerény, illedelmes, s épp oly magabiztos is. Nagyszerűen tud uralkodni magán. Folyton figyel a mozdulataira, a tetteire és a küllemére.
Nagyon igényes, de hajlamos a látszat után megítélni az embereket. Keveset beszél (na erről kérdezzék a férjemet), akkor is csak a legszükségesebbeket, tömören, lényegre törőn. Komoly, a Szűz nő sosem bohóckodna a társaságban vagy tenne olyasvalamit amit nem tart önmagához méltó cselekedetnek. élete maga a folytonos tökéletességre való törekvés.
Jószívű és nagylelkű, sőt végtelenül türelmes. Ezzel együtt, alapossága és gyakorlatiassága miatt hideg és kimért nő látszatát kelti. Nagyon rendszerető, mind otthon, mind a munkahelyén mindent bizonyos jól megszokott, szigorú helyen őriz. Fejlett kritikai érzéke van és képes megőrizni a titkokat. épp ezért kiváló titkár, könyvelő, mérnök lehet. Minden esetre sokat ad a társadalmi helyzetre és értelmessége révén sikerül is felemelkednie. Kedveli az intellektuális elfoglaltságokat és maga is rendelkezik művészi hajlamokkal. Mindenben szerencsés.
A Szűz nő temperamentuma
A Szűz nő racionális és nagyon munkabíró. De csak önmagában bízik, ezért mindent egyedül akar csinálni, mintha más nem érthetne hozzá. Sokat aggodalmaskodik és nagy terveket sző. Ha kihozzák a sodrából, látszólagos hidegsége ellenére, a Szűz nő nagyon is vad tud lenni. Minden kihívásra határozottan reagál, mígnem behódolásra kényszeríti ellenfelét.
A Szűz nő érzelmi élete
A Szűz nő életében a szex olyan téma, melyről nem szeret és nem is tart illendőnek beszélni - egyszerűen a fajfenntartó ösztön elengedhetetlen eszközének tartja. A férfiakat pedig inkább tanulmánya tárgyává teszi, akiknek szívesen boncolgatja a lelkivilágát. A vad férfiaktól óvakodik s akit kiválaszt, attól ugyanolyan önuralmat és önmérsékletet vár el mint saját magától. A groteszk helyzetek, a lelki üresség elrémiszti. Gyöngéje a barátság s gondolatban addig mérlegeli mindenki természetét, erényeit és gyöngéit, míg sikerül is megtalálnia az igaz barátot, akihez mindvégig hű marad. Még akkor is, ha időközben az megváltozna, hisz lelkében annak az imázsa él, akit megismert valamikor. A szerelemben, aki megnyer egy Szűz nőt, nem kell csalódnia, hisz azt tehet vele amit akar, csak tartsa be a szép környezet, a rend iránti igényét.
A Szűz nő családi élete
Túl igényes párválasztása miatt, sok Szűz nő egyedül marad az életben. Ha mégis férjhez megy, s ez általában eléggé későn történik meg, s akkor is ő az uralkodó. Mivel számára az otthona jelenti az életet, lakása nagyon rendezett. Valódi támasza a férjének, mindenben segítségére van, s olykor még a gondolatait is kitalálja, csakhogy kedvében járjon. Kiváló háziasszony és jó anya (remélem). Szereti a családi összejöveteleket, s gyakran meghívja barátait is, akik megfelelnek magas igényeinek. De bármilyen eseményről lenne szó, a Szűz nő  előre alaposan eltervez, megszervez mindent s aztán örül, hogy minden úgy történik, ahogy ő képzelte el.

Szóval  itt is látszik, hogy a szűz jegy jellemzői abszolút nem illenek rám, egy két kivételt eltekintve. Főleg az érzelmi életes résszel nem értek egyet. :))) Néha megfordul a fejemben, hogy el kellene mennem egy asztrológushoz, hogy kiszámolja az aszcendensemet.


2011. november 29., kedd

30 day challenge - 9. nap

9. Helyek ahova szeretnék eljutni

Utazással kapcsolatosan csak reális álmaim vannak. Igaz a lelkem mélyén vágyom rá, hogy egyszer a Karib- tengerben fürödjek.

Első számú célpont számomra z örök város, Róma. Amióta láttam Audrey Hepburnnel a Vakáció Rómában című filmet, tudtam, hogy oda nekem is el kell jutnom. A következő lökést az Angyalok és Démono című könyv adta. Szeretném végigjárni a benne szereplő helyszíneket. :)

A másik úti cél amit szintén évek óta dédelgetek, Egyiptom. Legszívesebben végighajóznék a Níluson, mert mindent látni szeretnék. Ez a szerelem is egy könyvsorozatnak köszönhető amit Wilbert Smith írt.




Biztos vannak még helyek amikre nem mondanék nemet, mert szeretek utazni,  új kultúrákat megismerni és megkóstolni a helyi gasztronómiai specialitásokat.



Csenge kihúzta a nyertest :)))

Kérlek írj emailt a justamakeup@gmail.com címre.

2011. november 28., hétfő

30 day challenge - 6-7-8.

A hétvégén annyi dolgom volt, hogy egyszerűen nem jutottam gépközelbe ezért most ömlesztve jönnek a kérdések-válaszok.

6. A legjobb dolog, ami a héten történt veled
Szombaton volt a 16 éves érettségi találkozónk. Jó volt 10 év után újra találkozni az osztállyal és pár tanárra. Én voltam aki összehoztam a bulit, de az utolsó napokban legszívesebben hagytam volna az egészet a fenébe. Nem gondoltam volna, hogy felnőtt emberekkel ilyen nehéz kommunikálni  bármilyen csatornán is. De utána szombat hajnalban búcsúzkodáskor látva őket nem bántam meg, hogy elkezdtem. És ha minden igaz akkor februárban megismételjük. Mi ilyen végletesek vagyunk, vagy nagyon hosszú szünet után találkozunk, vagy nagyon rövid idő után. 


7. Ha megnyernéd az ötös lottót, mire költenéd a pénzt
Gondolom erre már mindenkinek megvan a kidolgozott terveKollégákkal sokat beszélgettünk róla egy időben. Akkor azon az állásponton voltunk, hogy biztosan dolgoznánk tovább még pár hónapot. Lennénk olyan kedvesek és néhány bajban lévő kollégát kisegítenénk, vennénk új gépeket az irodákba, hogy ne ezer éves számítógépeken kelljen dolgozni... Szóval csupa jótétemény volt akkor a téma. 
Ha nyernék akkor nagy valószínűséggel költöznék még az országból is családostul. 
Az utazás, utazások első helyen vannak. Megtudnám valósítani a vágyam, és elvégeznék egy maszkmesteri iskolát (igaz biztosan nem itthon) és végre azzal foglalkozhatnék ami érdekel és szeretek csinálni. 

8. Szépségtrendek, amik nem tetszenek

Ha ezt lehet akkor képekben mutatnám meg.  Aki az én álláspontomon van az úgy is tudja miért, aki meg nem annak hiába magyaráznám.


Andrej Pejic "????????"
 
 

2011. november 25., péntek

30 day challenge - 5 nap

5. Koncert amiken voltál.

Mamám egy időben nagyon sok rádiós betelefonálós játékot játszott és gyakran nyert is. Volt olyan, hogy a strandon napoztam és egyszer csak anya hangját hallottam a rádióban, éppen egy Deep Forest koncertjegyet nyert. De így jutottam el Simply Red koncertre is. :)
Nagyon sok koncert volt mostanában amire szívesen mentem volna, de azt anyagilag nem igazán lehetne bírni.

Egy időben rendszeresen jártunk a Roctoberfesztre és a MEN-re is.
Általában olyan koncertekre szoktunk elmenni, amire mindannyian elmehetünk és pl. a kocsonyafesztivállal vagy az operafesztivállal vannak egy kalap alá véve. Tehát ingyenes. Most, hogy belegondolok, inkább Csengére és sminkcuccra költöm a koncertjegyek árát. 
Terhesen az első sorban csápoltam a Magna Cum Laude-nak. :)
Amire szívesen elmennék mostanában az Adele vagy Caro Emerald koncertre


Készülődés karácsonyra - alkot a család

Az  Artesan blogon találtam a héten az ötletet a műanyag flakon hasznosítására.
Lelkesen indultam haza, hogy lesz mivel Csenge energiáját lekötnöm. Utána jutott eszembe, hogy túl sok flakonunk már nincs mert 2  hónapja átváltottunk víztisztítóra. Kollégák riasztva, hogy akinek van az adja nekem a palackot. Néztek is rám nagy kerek szemekkel, hogy ugyan minek is az.
Pár nap alatt sikerült a gyakorláshoz elegendőt összegyűjteni (köszönhetően anyáéknak is.)

A mi próbadíszeink ilyenek lettek.
 
 
 

 Anya pedig így oldotta meg az újrahasznosítást:
 
Készült az ajtóra is dísz. Mire a fonallal körbetekertem a karikát, mindenem viszketett és az ágy tele volt zöld és kék fonaldarabokkal. A díszítést Csenge választotta ki.

 Van egy telkünk amin fákon kívül nincs túl sok minden. Ez anyának nagyon jó, mert 2 hónapja mást sem csinál csak a terméseket gyűjtögeti a gyermekkel. A lakás tele van levelekkel, és egyéb beazonosíthatatlan termésekkel.
Lehet, hogy beazonosíthatatlanok, de szép dolgokat csinál belőle.Pl. ezt is:
És ha már újrahasznosítottam álljon itt egy szükségmegoldás. Nászajándékba kaptunk több haszontalan dolgot is anno (3 szobaszökőkút, váza amibe semmit nem lehet tenni, mert egy nagy téglalap) kaptunk egy cd-állványt is , de gyűlölöm, mert borzasztó a cd-ket tisztán tartani rajta. A férjem ma megunta ezt takarítás közben és közölte, hogy dobjuk ki. Én nem akartam mert csak ajándékba kaptuk, így a cd-k elköltöztek egy nagy albumba és az állványra felakasztottam a fülbevalóimat. Már amúgy is valami jó kis átlátható tárolást kerestem a számukra. És még jól is mutat szerintem
 

Nyereményjáték Poppynál

Poppy egy ízig-vérig nő! Nagyon szeretem a posztjait és most egy olyan palettáért indít nyereményjátékot amit én is kinéztem valamelyik webáruházban. :)

NYX Winter in Moscow. Én nagyon szeretném.


2011. november 24., csütörtök

30 day challenge - 4. nap

Mivel még nincs vége a hétnek és remélem vasárnapig történik velem valami jó is, ezért megcserélek pár kérdést.
 
  4. Írd le egy napod:

Nagy nagy szerencsém van a férjemmel, mert Csengét ő hordja reggelente oviba, így nekem nem kell bolond módjára készülődnöm és a gyereket rángatni, hogy öltözzön, ne nézze a mesét...stb. 1/2 6 kor kelek, hogy még legyen időm magamhoz térni és ne kelljen kapkodnom. Nem vagyok sorozatfüggő, de az alatt az idő alatt amíg próbálok életre kelni, nézni szoktam a Ki ez a lányt :P  Munkába indulás előtt még felkeltem Csengét és megy a nagy búcsúzkodás, de fél szemmel már a mesét nézi ilyenkor. 1/2 8-ra kell beérnem, akkor eligazgatás, majd jön a napi meló. (Igaz reggeli közben megnézem az "emileket", a facebookot és a blogot.) 
 Legjobb esetben 16-ig dolgozom, majd irány bolt, piac és go home. Otthon pedig kezdődik a második műszak. Ezt gondolom egyetlen anyukának, háziasszonynak sem kell ecsetelnem, hogy mivel jár. 
1/2 9-kor ágyba dugom Csengét összebújva mesét olvasok neki és utána elalszom a tv előtt.


2011. november 23., szerda

"Vízválasztó" vízvonal - szemceruza teszt

Valami isteni ihletésre pár nappal ezelőtt arra gondoltam, hogy letesztelem az otthonomban fellelhető szemceruzákat. Arra voltam kíváncsi, hogy melyik, hogy teljesít a vízvonalon.


A zsákmányolások során sajnos sikerült belefutnom egy két csalódásba, ezért ezeket a tapasztalatokat is  megosztom veletek, hogy miket kerüljetek nagy ívben.

Az első számú kedvencem a Miss Rose szemceruza, vagy ahogyan magát nevezi kajal. Reggel felfestettem, délben ellenőriztem és még minden a helyén volt. Este sima sminklemosóval szerettem volna megszabadulni tőle. A képen látszik az eredmény. De jártam úgy vele, hogy olyan fejfájásom volt, hogy hazaérkezés után nem sokkal el is aludtam és csak reggel tértem magamhoz, de kb. hasonlóan nézett ki a festék a szemem, mint a lemosás után, talán még erősebb is volt.
Maga a ceruza borzasztó büdös, nem tudom beazonosítani. Tetszik, mert nem is túl kemény, de nem is annyira puha, mint egyes vízálló ceruzák. 4-500 Ftért vettem az Ázsiában

Bourjois szemceruzák:
Elég puha ceruza. Délután már nyomokban sem volt fellelhető a vízvonalon és elég sok utántörlést  ígényelt, hogy nehogy úgy nézzek ki mint a pandamaci.
A smokey ceruzájuk sem sokkal jobb szerintem. használtam már alapnak is, de hamar eltűnik róla a festék. Az ecsettel a végén még nem sikerült füstös hatást elérnem. 
A "kék" szemceruzát a kolléganőm ajándékozta nekem. Saját magának vette, de azt mondta, hogy hiába húzta vele át a szemhéját többször is, alig volt eredménye. Gondolta, hogy én kitudok belőle hozni valamit.
Láthatjátok, hogy sem vízvonalon sem pedig az alsó szempillatőben nem teljesített túl jól.
Essence szemceruza:
Annyira megtetszett a lila és a kezemen nagyon jól mutattak erősen pigmentáltnak tűntek. Pont emiatt nem értem, hogy a szemhéjamon miért tűnik el. A lila még csak csak (arról készült kép, de hogy hova tűnt nem tudom), de 1-2 óra múlva már nyoma sem volt a szemhéjamon. 
A zselés tus tartóssága vetekszik a Miss Rose ceruzával. Ami negatívum volt vele kapcsolatban, az, hogy a felfestés után elég sokáig könnyeztem tőle és a másik dolog pedig a képen is látszik. A szép kis fekete csipa. Az állandóan megjelent. Voltam kint a hidegben is és könnyezett a szemem több alkalommal is, de a vízvonalon nem nagyon lehetett észrevenni. Az esti képen látszik, hogy több mint 8 óra után, hogyan néz ki.
Ezt a zöldet akciósan vettem, azt hiszem 200 Ft-ért. A színe szerintem csodás, vízvonalon nem tart túl sokáig. Egy elég lágy ceruzáról van szó. A szempillámon csomókban állt a ceruza.Faragni csak fagyasztva :)

Urban Decay:
Olvastam róla jót és rosszat is. Nekem túl nagyok voltak az elvárásaim vele kapcsolatban, így nekem csalódás. Délután mire hazaértem az alsó pillatőben már nem is látszott, hogy ki volt festve.
NYC:
Két félét vettem egyszerre, ez volt az egyik. Nagyon jól használható, nem kell 10x átmenni a vonalon, hogy nyomot hagyjon maga után, de ezt sem nevezném túl tartósnak.
 
A másik ceruza amit megvettem az dupla volt. Még örültem is neki, hogy milyen praktikus a mérete ellenére is. A gond az, hogy ott helyben nem lehet tesztelni. Ha lehetett volna akkor nem vettem volna meg. Legalább 5x kell áthúzni a vonalat, hogy a képen látható eredményt elérjem az alsó szemhéjamon.

Catrice:
Ez az egy szemceruzám van tőle, ez a mostani limitált kollekcióban van. Sok-sok apró csillámmal teletűzdelt ceruzáról van szó. Nagyon gyorsan kopik, mert puha. A tartósságra nem lehet panaszom.
NYX:
Ezeket a ceruzákat még akkor rendeltem amikor a tanfolyamot végeztem. El is felejtettem, hogy vannak. Ez is az a kategória ami kézfejen nagyon jól mutat, viszont a szemhéjamat nem akarja rendesen befogni, a vízvonalon pedig abszolút nem látszik.
Maybelline:
Ez szintén egy puha ceruza, amit nem is tudom miért vettem meg, hiszen sem a kezem nincs túl erős színe sem pedig a szemhéjamon. ???
Ezek pedig a legnagyobb tévedések közé tartoznak:
Nem is értem, hogy ezekkel mit lehet csinálni, mert, hogy szemfestésre alkalmatlan az tuti.
Miss Sporty:
A képek magukért beszélnek szerintem. Piszok kemény ceruzák és akár vörösre is karcolhatnám a szemem a kékkel akkor sem látszana semmi.
Oriflame:
Valami oknál fogva nem szoktam sminkcuccokat rendelni sem az Avontól sem pedig az Oriflametől. Talán csak a rúzsok kivételek. Ezeket is csak azért vettem meg mert akciósak voltak. Valószínű, hogy a katalógusban nem tűnt fel, hogy csillámos ceruzákról van szó. Nem túl erősen pigmentáltak és kissé kemények is, de azt hiszem ezzekkel fogok tudni mit kezdeni.

Van három ceruzám amik olyan "jumbo" méretűek.Ezeket csak alapnak szoktam használni. 
A fehér Avonos nagyon jó és tartós, a kékes lilás Mayballinet azonnal le lehet törölni, semeddig nem marad fent, mert annyira zsíros. A Vision lila ceruza szintén csillámos és karcolós. magában nem nagyon vagy színe, ha a szemhéjamra viszem fel.

30 day challenge - 3. nap

3. Egy dal ami valakire emlékeztet.

Még nagyon a kapcsolatunk elején egyik este feküdtünk a szobámban a férjemmel és mondta, hogy van számomra egy kis meglepetése. Lekapcsolta a lámpát és berakott egy CD-t a lejátszóba. A hideg futkosott a hátamon amikor meghallottam Andrea Boccelli hangját. Semmi nem történt akkor este csak feküdtünk összebújva. Azóta is Boccelli a MI zenénk.

2011. november 22., kedd

Körömlakk HAUL - Ingrid, Lora, Essence

Elkövettem a hónap egyik nagy hibáját. Bementem egy 1 Euros boltba, amit megint a pénztárcám vastagsága  bánt. Pedig megfogadtam, hogy visszafogom magam, de amikor annyi csudát látni minden üzletben.
Vigyázó tekintetem rá se vetettem a szemfestékekre, de sajnos a lakkok nagyon erős vonzerővel bírtak.

A másik nagy csábulás pedig a DM-ben ért. A vámpír kollekcióról elég sok rosszat olvastam, de azért saját szememmel is látnok kellett a vérszívó festékeket. Megmondom őszintén egyáltalán nem hozott lázba amit láttam. Lehet, hogyha nagy Twighligt fun lennék felvásároltam volna az egész készletet, de ez a veszély nem fenyeget. Nekem maradtak a lakkok :)

Ez az Ingrid francia manikűr készlet egybe volt csomagolva és így került 450 Ft-ba. Volt még rózsaszínnel párosítva is. Oda kell figyelni a festésnél mert egy elég sűrű lakkról van szó, nehezen is száradt, de nagyon szépen csillog és nekem a színei is tetszik.
 

Amikor ezt a Miss Rose 115 lakkot megláttam, egyből a karácsony jutott eszembe. Miután megvettem és este leültem a blogokat olvasni akkor láttam meg, hogy Bikira Andi is megvette és már használta is.
Fényhiány miatt nem adja vissza a kép az eredeti szépségét.
 

Nem vagyok egy piros manikűr kedvelő, de a  Butterfly 73 lakkja 190 Ft-ért felkínálta magát. Műkörmön nem tudom tesztelni a speciális formuláját sajna így arról nem tudok nyilatkozni. A fedőképességét teszteltem. Ha nincs alatta minta mint nekem, akkor elég 2 réteg szerintem.

Szerettem volna egy nude lakkot, hogy miért nem tudom, mert ilyet csak nyáron használok a lábamra. :) most meg ugye úgy sem látszik a vastag zokni és csizma alatt.
Legalább 3 réteg kell belőle :(

És az Essence lakkok. Olyanok mint mindig :)
 


30 day challenge - 2. nap

2. 5 dolog a kívánság listádról

Napok óta agyalok ezen a kérdésem, mert a FB-on van egy beteg lány Natalie akinek a bakancslistájának képeit láttam és az ismerősökkel bennünk is felmerült a kérdés. Nekem egy nagy vágyam volt világ életemben az az ejtőernyős ugrás, de ezt születésnapomra a  férjem elintézte a családdal összefogva. (szerintem abban reménykedett, hogy fent maradok, de Hetya megmondta, hogy mindenki lejön vagy így vagy úgy). Nincsenek nagy vágyaim, mert ugyan nagyképűen hangzik,de a saját lakást leszámítva mindenem meg van ami most boldoggá tesz.
Ha a sminkes dolgokat nézzük akkor szeretnék jó kis Sigma ecseteket, UD palettákat minden mennyiségben. Szeretnék elvégezni egy airbrush és maszkmesteri tanfolyamot is. Meg akarok tanulni lovagolni is :)

2011. november 21., hétfő

Egy kicsit rólam :) - 30 day challenge TAG

A következő TAG-et Zsancinál olvastam és megtetszett. Már amúgy is régen volt bármilyen személyes jellegű bejegyzés.
  1. Kedvenc filmek/zenekarok/sorozatok/könyvek/ételek
  2. Öt dolog a kívánság listádról
  3. Egy dal, ami valakire emlékeztet
  4. A legjobb dolog, ami a héten történt veled
  5. Koncertek, amiken voltál már
  6. Írd le egy napodat!
  7. Ha megnyernéd az ötös lottót, mire költenéd a pénzt?
  8. Szépségtrendek, amik nem tetszenek
  9. Helyek, ahova el szeretnél eljutni
  10. Mi a horoszkópod? Mennyire illik rád?
  11. Rossz szokásaid
  12. Kedvenc ruháid, kiegészítőid
  13. Terveid a következő nyárra
  14. Dolgok, amiket szeretsz/utálsz
  15. Hol szeretnél lenni/tartani 5 év múlva?
  16. Van példaképed? Ha igen, miért ő?
  17. Mi a véleményed a tetoválásról, piercingről?
  18. Tudsz főzni? Ha igen, mit?
  19. Milyen számodra a tökéletes nap?
  20. Kedvenc sminktermékek
  21. Dolgok, amik más emberekben irritálnak
  22. Kedvenc időtöltéseid
  23. Blogok, amiket szívesen olvasol
  24. Egy fotó, ami mindig megnevettet
  25. Mik voltak a kedvenc tantárgyaid az iskolában?
  26. Kedvenc koktélod
  27. Ha lenne 3 kívánságod, mit kívánnál?
  28. Álmaid állása
  29. Dolgok, amiben szeretnél jobb lenni
  30. Három fénykép rólad 
 Akkor jöjjön az első:
1. Kedvenc filmek: Ha egy férfi igazán szeret (ezen mindig elsírom magam), Corus line (ezt legalább 30x láttam)

Igaz én nagy musical faló voltam amíg táncoltam.  Blöff (ma este leadja a a Viasat3). Amúgy mindenevő vagyok, többet tudnék felsorolni azok közül amikkel ki lehet kergetni a világból, pedig a többség odavan érte.  
Kedvenc zenekarok: Maszkura és tücsökraj, Carbonfools (és nem az énekes miatt :P), Magna Cum-Laude, Holligans, Péterfy Bori, Quimby, legyen elég annyi, hogy Petőfit hallgatok. A külfödiek közül nem tudnék nagy kedvencet mondani. 


Kedvenc sorozatok: Dexter, Las Vegasi helyszínelők valószínűleg szakmai ártalom miatt, de érdekes a többi NCIS  nem jön be. Dokik, Csengetett Mylord?, Már megint Malcolm, A nevem Earl, Így jártam anyátokkal, Hivatal, Az ítélet: család, Mcleod lányai. Azt hiszem ennyi. 
Kedvenc könyv: Ezt a legnehezebb felsorolnom. Mindenféle stílusú, témájú könyvet elolvasok ha jó. Régebben előnyben részesítettem Vavyen Fable-t, Wilbert Smish, de rájöttem a korral, hogy az általam ismeretlen írók művei között is akadnak gyöngyszemek.
Kedvenc étel:  Hús, hús, hús. Na jó azért ennyire nem vagyok vadállat. de szeretem. A sushit nagyon bírnám, de Miskolcon már nem lehet kapni :(. Régen volt egy főnököm aki miután meglátott friss tepertőt enni, azt mondta, hogy inkább ruházna mint etetne. Azért nem vetem meg a salátákat sem, de nem vagyok nyuszi, hogy csak azon éljek. Nyáron viszont minden nap eszek kukoricát, nem tudok betelni vele. Szeretek mindenféle ételt kipróbálni, étteremben is mindig olyat rendelek amit otthon biztosan nem tudnék elkészíteni. Viszont van egy nagy kedvenc amit sec perc alatt össze lehet dobni, csak 1 db batáta, 1 kis sütőtök, krumpli, fokhagyma, bors, kolbász, olivaolaj kell hozzá. Ebből isteni köret lesz, vagy akár magában is fogyasztható. (most készítem éppen)

Anyu alkot II - Sapka

Anya valahonnan kapott egy nagy zsák fonalat, aminek egy részét elajándékozta egy kedves bloggerinának, Vicgernek.

Közben rájött, hogy ő tud kötni (gyerekkoromban rengeteg pulcsim volt amit ő készített), és elkezdett a gyereknek alkotni. Ez lett a végeredmény:

 
Miután ezeket megláttam, mondtam, hogy köthet nekem is újra, mert fázik a fejem.