Rendszeres olvasók

2012. május 29., kedd

Törik, nyúlik, szakad - avagy miért lettem újra vörös (és a segítség)

Mindig vannak időszakok az életemben amikor eldöntöm, hogy nekem márpedig gyönyörű ezüst szőke hajam lesz. Iga tisztában vagyok vele, hogy ez nálam teljesen kivitelezhetetlen, vagy csak az első szőkítésig tart majd a tökéletes eredmény, utána viszont már nem vagyok kibékülve a fejemmel.

Idén is eljött a pillanat, ennek az eredményét a fényképeken láthattátok. Mivel én nem csak részben, hanem egészben szerettem volna a szőkét, anya unszolásomra ismét nekiesett a fejemnek. Az eredmény lehangoló volt. Még megközelítőleg sem lett az a szín amit én/mi szerettünk volna elérni. Úgy nézett ki a hajam mint a szalma, mint színre, mint pedig tapintásra. Eleinte úgy voltam vele, hogy várok és majd újra szőkítünk és akkor majd megkapom a szép ezüst hajamat. Csak egyvalamivel nem számoltam. Az állandó rosszullétektől az amúgy is világos bőröm még inkább fehér volt, amire még a hajszínem rátett egy lapáttal. Reggelente "örömmel"hallgattam bent, hogy jó szarul nézek ki (nem mintha nem tudtam volna magamról, még jól rá is erősítettek). Egyik este annyira elegem lett, hogy már majdnem sírva fakadtam amikor tükörbe néztem. Felmentem anyához és kértem, hogy most azonnal fesse be a hajamat. 

2012. május 22., kedd

Ikonok bőrében - Tóth Gabi

Eszter a be a beautiful mother blog írója keresett meg, azzal, hogy lenne kedvem csatlakozni a projekthez, amit ő indított. Ikonok sminkjeit készíti  időről időre.
Csatlakozott még hozzánk a make your world up blog írója Szilvi is.

A mostani alkalommal Tóth Gabira eset a választás. 
Sminkjeit és a haját is imádom (sajnos soha nem lesz olyan az enyém, pedig úgy de úgy szeretném), mint énekesnő, nekem néha kicsit túl sok. 

Egy erős szemhangsúlyos sminket készítettem el és itt látszik a stílusváltásom is. :)

7 főbűn - lustaság

Suzie PP versenyre versenyen kívül visszahívta a kiesett játékosokat, hiszen a heti választott téma a 7 főbűn lett.
Mindenki választhatott magának egy neki tetsző, vagy hozzá közelálló bűnt.

Számomra nem volt kérdés, hogy  a lustaságot fogom választani, rá is készültem rendesen. Eldöntöttem, hogy szombaton délután amíg alszik a kisasszony, addig el is készítem. De a lustaságom erősebb volt, így vele együtt elaludtam. :) Igaz ezt a nap bármely szakában és bárhol képes vagyok a jelenlegi áldott állapotban produkálni.

2012. május 17., csütörtök

Kiakadtam a látványtól - hogyan válassz jó méretet

Hétvégén megkívántam a kínai kaját ezért ellátogattunk városunk régen szebb napokat látott piacát. Mivel nem volt túl jó idő, kb. 13 fok volt, feltűnt egy nagyon bátor (vagy hülye) leányzó. Először még azt  mondtam rá, hogy de jól néz ki. sötét színű, szűk farmer volt rajta és fehér ujjatlan tunika, fekete övvel a derekán, én én balga először azt hittem, hogy fekete pántokkal. Csak amikor megfordult akkor szembesültem vele, hogy amit én pántnak néztem az konkrétan a melltartója volt. Először is nem értem, hogy fehér felső alá, miért vesz valaki fekete melltartót, de ami kiverte a biztosítékot nálam az, hogy a melltartó keresztpántja legalább jó 5 centivel a felső fölött volt, szinte már a nyakába. (sajnos nem volt nálam a gépem)
.
 Gondolom ti is találkoztatok már ilyen felemelő látvánnyal.

Nem akarok minősíteni senkit, de manapság már rengeteg különböző fazonú melltartót lehet kapni, amivel nem tudod elkövetni ezt a baklövést. Én direkt beszereztem olyat aminek a pántjait lehet állítani, hogy vállakon vagy éppen nyakban akarom viselni, attól függően, hogy milyen fazonú a ruha amihez viselem.  Sőt van olyan is, aminek a keresztpántját a deréknál lehet keresztezni, így az sem látszik ki egy mély hátkivágású ruhából. 

Persze a méret sem mindegy. Egy jól megválasztott melltartó még alakot is formálhat. A feladata az, hogy a melleket a helyükön és egyensúlyba tartsa mozgás közben.

A legfontosabb szempont egy melltartó esetében a kényelem. A melltartópántoknak illeszkedniük kell tested körvonalához, ne legyenek se túl vékonyak, se túl feszesek, nehogy megsértsék a bőrödet, vagy nyomják vállad felső részét. Az oldalaknak és a hátrésznek is elég szélesnek kell lenniük, hogy egyformán tartsanak mindenhol. Egy jó melltartónak szilárdan kell tartania a melledet, hogy megkönnyítse a bőröd pihenését, és megakadályozza melled megereszkedését.

Én egészen addig amíg terhes nem lettem 75B melltartót hordtam, ehhez valami agylövésem miatt akkor is ragaszkodtam amikor  elkezdtem felszedni pár kilót. Így sikerült elérnem hogy nem kettő, hanem négy mellem volt. Mivel én is éreztem,  hogy valami nem stimmel, így vette, magamnak 80B-t. Az eladó még véletlenül sem szólt volna, hogy nekem a kosárméreten kell változtatnom, így én is úgy jártam egy darabig, hogy a nyakamban csúszott fel a pánt. 

                           Túl nagy a melltartó               Megfelelő mérte                             

A kosár mérete nem jó, ha behorpad a melltartó (nagy), vagy támadnak a négymellek (kicsi)

Aztán láttam egy angol átalakítós műsört, ahol elmondták, hogy hogyan kell megfelelő méretű melltartót választani.

Minden fórumon azt javasolják, hogy vásárlás előtt nem árt mérni. 


Persze vannak még apró részletek amikre nem árt odafigyelni.
 A vállpánt se legyen túl szoros, ne vágjon bele a bőrödbe, jó ha két ujjadat alá tudod csúsztatni.
Ellenőrizd, hogy a két mell közötti merevítő rész szorosan ráfekszik a mellek közötti területre és nem áll el.  A mellek közötti merevítő rész ráfekszik a testre. Ha be tudod 2 vagy 3 ujjadat is dugni a merevítő alá, akkor a kosárméret túl kicsi és a mellek kinyomják a merevítőt. Érdemesebb 1 kosármérettel nagyobbat választani. 

Ezt már említettem fentebb. A melltartó háta felcsúszik.  Ilyenkor a melltartó körmérete túl nagy és nem tudván ellensúlyozni a  melleid súlyát, felcsúszik a hátadon. Ilyenkor legalább egyel kisebb  körméretű melltartót próbálj fel.

Szerintem érdemes kísérletezni a fazonokkal is, amíg kisebb mellem volt, előszeretettel hordtam push-up melltartókat, amik inkább oldalról emelték meg a melleket.
Viszont  ahogy változtam és a méretem, B-ről C vagy D-re ugrott fel előnybe részesítem azokat a melltartókat amik inkább alulról támasztanak.
Szerintem érdemes rászánni az időt arra, hogy megtaláljuk a megfelelő méretet és fazont, hiszen sokat dobhat a megjelenésünkön.
A kilógó melltartónál már csak egy dolog taszít jobban, a sofőrdekoltázs:





2012. május 12., szombat

Maszkabál - projecten kívül

Ugyan a versenyből már régen kiestem, de a mostani téma nagyon tetszett, így versenyen kívül elkészítettem az én verziómat.

De én már készítettem egy pár Karneváli sminket.


2012. május 6., vasárnap

Boldog anyanapot!!!

Fény-árnyék

Nesztelen kúszik a Földön az árnyék
nem hagyja magára soha a fényt,
kőkemény utakon, nem könnyű játék:
kergetni folyton a csöppnyi reményt

oly sokszor rálépnek, más árnytól fél is
a sötétség az, mi elrejti őt,
ereje fogy tán, de szüntelen mégis
követi Napját, a kedves szülőt...

szemével öleli drága jó anyját,
érzi, hogy nem másért, csak érte él,
szívében őrzi az angyali hangját:
"Szeretlek gyermekem erős legyél!"

...vele van mindig, mint fénnyel az árnyék
érti a csendnek is minden neszét:
Ma nem kell a szó, a fényes ajándék..!
...áldjad meg Isten az anyák nevét!

2012. május 3., csütörtök

Birodalmi lépegetők

Sokat gondolkodtam rajta, hogy megírjam-e ezt a posztot, hiszen nem szoktam észt osztani, de a ma látottak megadták a kezdő lökést.

Birodalmi lépegetőknek szoktam azokat a lányokat hívni akik felveszik a magassarkú cipőjüket, viszont menni nem tudnak benne. Ha alaposabban megnézed a járásukat nagyon is hasonlít a Star Wars figuráira.

2012. május 1., kedd

Éljen május 1-je, ének szó... - OUTFIT, FOTD

Gondolom egy páran még emlékeztek erre a jeles dalra.
A hosszú hétvége elég sűrűre sikerült, azért  nem is jelentkeztem péntek óta. De visszatértem, igaz egy kissé személyesebb élménybeszámolós poszttal.

Ma volt szerencsénk részt venni a majálison a Népkertben. Nem bánom, hogy délelőtt is kint voltunk, mert amikor délutáni alvás (nem alvás) után visszatértünk, hamarosan menekülőre is fogtuk a dolgot. Aki kint járt tudja miért, aki nem az képzelje el, hogy az erdőt megszállják a varjak....