Rendszeres olvasók

2012. szeptember 12., szerda

Heringek az autóban - avagy irány Caorle

Facebookon ígértem egy kis úti beszámolót nektek, amit végre sikerült is elkészítenem.

Még év elején a család kisebbik részével elterveztük, hogy nyáron irány újra Olaszország, irány Caorle. Azért esett a választás erre a városkára, mert nekem már 2 évvel ezelőtt is belopta magát a szívembe elsősorban azért mert tele van a part játszóterekkel, így a gyereket kellően le lehet fárasztani a nap végére, korán le lehet fektetni és akkor jöhet egy kis ereszd el a hajamat.  

Na igen csak ugye a tervezésbe egy apró "hiba" csúszott, ami miatt részemről a bulizás felejthető és kb. 2 évre kitolódott/kitolódik. Ennek ellenére nem voltam hajlandó lemondani az utazásról. Mindenhol azt olvastam, hogy egy kismama az 5. hónapban a legaktívabb. Hurrá, indulhatunk is. 
Ugyan mindenki azt kérdezte, hogy hogyan fogom kibírni az utat, de én nem aggódtam egészen az indulás napjáig, mert akkor egy kicsit beparáztam. Mondtam is itthon, hogy a Metaxát nem nagyon ássák el mélyre a kocsiba, mert a népi bölcsesség, (és már dokitól is hallottam) azt mondja, hogy a has keményedésére a legjobb orvosság egy korty konyak. 

Kismamáknak javaslom utazásra a laza, nagyon laza cuccokat, hogy legyen hova dagadni. Nem vagyok az a papucs viselő nő, de most mást nem is mertem felhúzni. 

Induláskor itthon nagyon jó idő volt, és ugyan megnéztük az előrejelzést, de azért ami minket Szlovéniában ért arra azért egyikünk sem számított. A benzinkúton mindenki kabátban, hosszú nadrágban és zárt cipőben ácsorgott. Viccesen néztünk ki amikor mi kiszálltunk rövid gatyában és rövid ujjú pólóban. Nem fagytunk meg, csak egy kicsit. 

Amikor megérkeztünk Olaszországban még akkor sem volt valami melengető jó idő. 
10 órakor Palmanovában még mindig majd megfagytunk.
 
Ez a város alaprajza
Sajnos Caorleban sem várt minket sokkal jobb idő, de vigasztalt a tulajdonos, hogy most már jön a felmelegedés. Jött ugyan, csak nagyon lassan. Utolsó napra oda is ért. :(
Ennek ellenére minden nap a parton voltunk,  az elvetemültebbek még fürödtek is ha már egyszer a tengernél vagyunk.

 Persze azért voltak napok amikor egy kis természetes D vitamint is sikerült tartalékolnunk.

fürdőruha tönkretételt kezd meg 1.0
2. felvonás
3. felvonás
A gyerekek szórakozásából a "nagy gyerekek" sem maradhattak ki. 


Persze, hogy ne csak a pihenésről szóljon az út, elindultunk Velencébe. Már itthon kinéztem magamnak, hogy ott elvileg kell lennie Sephoranak. Aztán rá kellett jönnöm, hogy az nem bent van a városban, hanem Mestre-ben és oda sajnos senki nem akart menni rajtam kívül. Le is tettem arról, hogy én egy kis olasz zsákmánnyal térjek haza.
Az olaszok annyira trendik, hogy még a galambok is festik magukat :)
Aztán a nagy barangolás közben kiszúrtam egy kis üzletet.
Persze, hogy be kellett mennem.
A lakkok 2,50, a szájkontúr ceruza 1, a kajal 4.50, a duo szemhéjfesték 6.50, a vizes szemhéjfesték is olyan 7 vagy 8 Euro körül mozgott. Annyi szín volt, hogy alig tudtam választani.
és ezek csak a lakkok

 
 Eddig még csak a duot használtam. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Ecsettel és applikátorral is magfelelő mennyiséget lehet felvenni belőle. Kellően pigmentált, nem pereg és primerrel egész nap kitartott akkor is amikor már közel 30 fok volt.

A ceruzák még nem kerültek bevetésre, de a kéket egyszerűen nem tudtam otthagyni. Először Velencébe csak szemeztünk egymással, utána a Palmanovai Outletben meg is vettem hazafelé.

Tényleg, vettem két spirált is, darabját 2,50 Euroért.
Az egyik egy sima vízálló fekete spirál, az arany színű valami csodát ígér 30 nap alatt. Majd meglátjuk. 
Mind a kettőnek szilikonos feje van és pont a kellő mennyiséget veszik fel, nem kell a fölösleget lehúzgálni róluk. Csodát egyik sem csinál, nem lesznek seprű szempillák tőle, csak olyan kis természetes.

Aztán ott vannak a lakkok. Hagytam Csengét is választani, ő akarta a menta színűt.
Swatchok itt és itt
  Pont a megfelelő sűrűségűek. Se nem híg, se nem túl tömény. Az ecset vastagsága is megfelelő az én körmöm szélességének. Már egy rétegben is szépen ( sötét géllak van a körmömön, de a menta már az első húzásra eltüntette. Szerencsére gyorsan is száradnak. 

A Flormar lakkokat még indulás előtt vettem a Mammutban. Az a stand ott szerintem azért van kitéve, hogy az ember szívét fájdítsa, hogy nem veheti meg az összeset. Itt is elég nehezen tudtam választani. 
Ami gondom van az az, hogy ez kissé híg, és nehezebben szárad. felkenés után 1 órával még sikerült felsértenem. A világosabb lilát inkább csak olyan fedőlakknak fogom használni, mert még 3 rétegben is nagyon átlátszó.
Forrás itt és itt
Azért nem a saját körmömön mutatom meg, mert rá kellett jönnöm, hogy nincs itthon lakklemosóm, és nem tudom a sok csillámot leszedni a körmömről. 

Ahol nők vannak ott elkerülhetetlen a vásárlás. Amikor a társaság gyengébbik felével közöltem, hogy a szomszéd városban piac lesz, a fiúk tiltakozása ellenére át kellett mennünk. Meg kell jegyeznem, hogy sok értelme nem volt, mert mindent ugyan olyan árakon adtak, mint bent a városban az üzletekben. Igaz találtam thai nadrágot 1 euróért (ez olyan lábam közé veszem, elől hátul megkötöm és már indulok is), ami strandoláshoz kiváló. Találtam egy olyan felsőt amibe még most a vénasszonyok nyarában elférek. A színe annyira megtetszett, hogy meg kellett vennem. Ez is 5 euroba fájt.
Jobb kép nem készült róla.

Amit a piacon érdemes venni az a gyümölcs, mert ott ha többet veszel akkor olcsóbban adják. Kilószámra ettük a szőlőt (na és persze a fagyit és a pizzát is).

Volt velem egy "profi" fotós, az én drága öcsém, akit addig nyaggattam amíg  rá nem tudtam venni, hogy készítsen rólam egy két jónak mondható (vagy legalább is elfogadható) fotót. A fekete ruhát is kint vettem 10 euróért.
 
Egy jó tanács kismamáknak és leendő kismamáknak, hogy ha már szép kerek a pocak keressenek fel egy jó fotóst. Azt mondják, hogy áldott állapotban a legszebb a nő (igaz ennek is vannak fázisai) és mostanában annyi szép pocakos fotót láttam, hogy igazat kell adnom ennek az állításnak. Szerintem megéri a befektetés és egy nagyon szép emlék marad, még akkor is ha maga a terhesség nem volt éppen felhőtlen.

Utolsó napon a családom hatalmas meglepetést készített nekem, amit azt hiszem soha nem fogok elfelejteni és a következő nehéz hónapokban ebből fogok erőt meríteni.
Van egy képzeletbeli bakancs listám, amin szerepel egy kis tengerparti esküvő is. Az ura erősen tiltakozik a házassági eskü hivatalos megerősítése ellen, de rá kellett jönnöm, hogy valahol mélyen belül ő is romantikus. 
Indulás előtt pár héttel kiposztolt egy fotót az arckönyvre, hogy nekem ez az álmom, és ezen kapva kapott édes drága jó anyám. És itt kezdődik a meglepetésem. 
A fenti fotózás után mentünk vissza a férjemhez és Csengéhez, amikor feltűnt már messziről, hogy mintha nem ugyan azok az emberek lennének a parton mint akiket otthagytunk. Mászkált ott egy férfi fehér ingben meg egy kislány fehér ruhában. Először nem értettem, majd megláttam a gyertyákat a homokban és azt hogy azok az ismeretlenek nem is olyan idegenek. Az a kevés smink ami rajtam volt, teljesen eltűnt. Mint kiderült anya addig szervezkedett, amíg rábeszélte az uramat, ruhát varrt nekem. Mindenki be volt avatva csak a gyerek és én nem.
Készítettek egy homokszívet, körbe rakták gyertyákkal és szirmokkal és Csenge ennek a közepén összeadott minket. 

Nem tudom elégszer megköszönni nekik :)

 
 
 
Egy kicsit hosszúra sikerült, de remélem tetszett.
El is felejtettem, hogy érdemes benézni a Palmanovai Outletbe, vettem két táskát 80-90 eruróról leárazva 10 euróra. Az van ráírva, hogy Valentino, ki tudja. Ott csak nem árulnak gagyit.
Jó kis pakolós, 3 zsebes.
 És megtaláltam az új kedvenc parfümömet is, igaz ezt itthon.