Rendszeres olvasók

2012. január 5., csütörtök

Me culpa - én bűneim amiket magam ellen követtem el

Nem kell semmiféle gyónástól tartani, csak azokat a kozmetikai és szépészeti ballépéseimről szeretnék beszámolni, amit magam és a bőröm ellen elkövettem az évek során. Nincs ugyan túl sok, de ezek már nem lehet változtatni.

Az első legnagyobb baklövésem az volt, hogy kiszedettem a szemöldökömet. :) Édesanyám ugye fodrász és én nap mint nap bent ültem a szalonban suli után és addig addig sündörögtem a kozmetikus körül, amíg ki nem találtam, hogy az én szemöldököm túl sűrű és márpedig azt, ha törik, ha szakad ki kell gyantázni. Ehhez a hülyeséghez elég sokáig ragaszkodtam is, amikor pedig szerettem volna visszanöveszteni, már csak pár kóbor szál nőtt és azok sem úgy, ahogy kellett volna. 
A képen valamennyire látszik, hogy nem volt egy "kiszeltünde" szemöldököm.

Viszont az állandó szedés után már így nőtt, se normális eleje, se pedig normális vége:
Ezek után persze adta magát, hogy akkor ha már vékony és alig van színe, fessük. Ezzel nem is lenne gond, csak borzasztóan untam és kamaszként mindent és azonnal akartam. 

Ennek köszönhetően jött a második ballépésem, a szemöldöktetoválás.
Úgy gondoltam, hogy ezzel minden gondom megoldódik. Szerencsésnek gondoltam magam (és buta fejjel nem is néztem utána a dolgoknak, igaz akkor még nem igazán volt divat a net), mert egy ismerősöm akkor tanulta ki a kozmetikai tetoválást és mondta, hogy ingyen megcsinálja nekem és nem kell aggódni, mert 5 év alatt felszívódik majd. Szépen meg is rajzolta előre, hogy milyen lesz, de a végeredmény már köszönő viszonyban sem volt vele. Enyhén asszimetrikus lett, az egyik eleje kissé kerek, a másik szögletes. A fájdalom miatt, mert nekem ez a hátammal ellentétben borzasztóan fájt, évekig nem mentem el korrigáltatni. Végül is a hibát, már amennyire lehetett egy tetováló hozta helyre. Ő közölte velem a "jó" hírt, hogy ez soha nem fog felszívódni, mert túl mélyre lett ütve. Érdeklődtem az eltüntetéséről is, de megvigasztaltak, hogy nem biztos, hogy 100%-os lenne. Úgy voltam vele, hogy nem kísérletezek vele mivel nem egy olcsó mulatság és ha még a végeredmény sem biztos, akkor inkább élek vele, max minden reggel van vele egy kis dolgom. 

Szintén a lustaságom vezetett a 3. bakihoz. Tincses műszempilla. 
 Akinek volt az tudja milyen az. Nekem ha ezt a fajtát ragasztották, mindig összeragadt az alsó pillasor a felsővel és nagy szenvedések árán tudták csak szétszedni. Igaz ez addig szép volt amíg csak pár napos, de amikor elkezdett peregni, elég kivert kutya kinézetem tudott lenni. Amikor pedig már az utolsó is lepergett akkor szembesültem azzal a ténnyel, hogy saját szempilláim sincsenek. Hosszú hónapokba tellett amíg normálisan néztem ki ismét. Ennek ellenére ezt azért sikerült több alkalommal is megismételnem :) Igaz most már csak a 3D jöhet nálam szóba.

A bőröm nekem nagyon problémás. Annak ellenére, hogy már elmúltam 30, vannak napok amikor olyan az arcom mint egy tininek. Ezen szerettem volna változtatni az esküvőm előtt. Ragyogni akartam és ezért az akkori kozmetikusom tanácsára kipróbáltam a mikrodermabráziós kezelést. Azóta is verem a fejem a falba. 
 A kozmetikus ismerte a a bőrömet, mert akkor már legalább 1 éve hozzá jártam és meg is bíztam benne. Elmondta, hogy ha végig csinálom a 10 alkalmas kezelést olyan lesz a bőröm mint fiatal koromban, a pórusaim kisebbek lesznek és eltűnnek a bárányhimlőm nyomai is. Annyit mondott csak, hogy napra csak fényvédővel menjek ki. Egy szóval sem említette, hogy ezt csak ősszel és télen lehet megcsinálni, amikor nincs erős napsugárzás. Nem! Nekem nyáron kezdte el és 40e-be fájt a kúra. Maga a kezelést még kellemesnek is mondható (igaz lehet, hogy csak mazochista vagyok) és utána tényleg szép volt a bőröm.
Viszont mire az esküvőre került sor, már nyoma sem volt a szép bőrömnek. A pórusaim ugyan olyanok maradtak és zsírosabb lett a bőröm mint előtte volt.
Na jó, itt még rátett egy lapáttal az is, hogy 30 fok volt árnyékban és a vakolat amit egy másik kozmetikus tett fel, teljes egészében lefolyt rólam.
A hatása később jött elő. Később az arcomon megjelentek a göbök. Én csak így hívom őket és a mostani kozmetikusom azt mondta, hogy nagyon jól fogalmaztam. Ezek majdnem olyanok mint egy pattanás, csak nincs kivezető nyílása és állandó jelleggel látszik az arcomon. Hiába próbálja kitisztítani nem lehet. Jártam vele bőrgyógyásznál is és azt mondta, hogy a Mikordermabrázió eredménye :(
most ilyen az arcom
Ezeket a göböket akkor "szeretem" amikor megjön a "piros wartburg", mert akkor szépen begyulladnak, de kinyomni továbbra sem lehet őket.
Próbáltuk AHA savas hámlasztással helyrehozni. Az eddigi eredmény az, hogy már csak az egyik oldalon vannak szemmel látható göbök, a jobbik oldalamon már csak tapintással érezhető.

Leszögezem, hogy nem azt mondom, hogy nem szabad kozmetikushoz menni, de nagyon meg kell fontolni, hogy kinek a kezére adod a bőrödet. Én szerencsére megtaláltam, igaz elég későn, de hozzá már ragaszkodom. 

Legközelebb megosztom majd a véleményemet és tapasztalatomat, ami azt hiszem már végleges, a csokis maszkról.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon tanulságos volt! Köszi :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó , hogy ezeket megírtad, mindenki tanulhat belőle.
    Én is gondolkodtam 2-3 éve a mikrodermabráziós kezelésen de valahogy féltem tőle, vagyis inkább a fájdalomtól és a foltosodástól. Most örülök, hogy nem ugrottam bele, Téged viszont sajnállak és remélem idővel teljesen helyre jön a bőröd :)

    VálaszTörlés
  3. hú szegényke,főleg az utolsó miatt :( én tuti kiborultam volna nagyon nagyon nagyon,ha az esküvő előtt egy kozmetikus miatt ez lesz az arcommal :(

    VálaszTörlés
  4. Így is gyönyörű volt!!! :)

    VálaszTörlés
  5. jajj szegényke :S jól kiba*szott veled :S amúgy rád se ismerni ilyen hosszú hajjal *-*

    VálaszTörlés
  6. De jól állt a hosszú haj!:D
    Sajnálom,hogy ilyen tortúrát kell(ett) a bőröddel végigjárni. Nekem is vacak a mai napig, pedig 23 vagyok, és az öcsémnek már rég elmúltak( a kisebbnek meg kisenemjöttek...grrr)
    Góckutatást csináltak? nekem pl most körvonalazódott meg a fejemben,hogy a fejemen levő kis 'púpom', ami időnként be van gyulladva, és jópár benőtt hajhagyma egy kupacon, az lehet az oka mindennek.szóval ha vége a vizsgáimnak, kipuceváltatom megint, és kivetetem az elfeküdt bölcsességfogam,mert m ár nagyon elegem van abból,hoyg csupa göb,meg patti az arcom,pedig foglalkozom vele.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon hasznos volt, ezerszer meggondolom ezek után, mit teszek a bőrömmel.
    Nagyon csini az ifjúkori, szoknyás képed. :)

    VálaszTörlés
  8. Hú, köszi a bejegyzést. Akkor okkal tartok a kozmetikusoktól.. :/

    VálaszTörlés
  9. tök jó volt - ez a gyónás:) - sajnálom a veled történt dolgokat, de tudod, az instant megoldások áldozatai vagyunk - folyamatosan.

    a bőrödet elnézve én csak egy dolgot tudok ajánlani, egy jó alapos diétát - amivel kitisztítod a beleket (főleg a vastagbelet), és utána megtapasztalod milyen szépen megtisztul a bőröd is.

    én naponta iszom - házi készítésű - alma, cékla, citrom, brokkoli levet, reggelire, éhgyomorra. a hatása - TÖKÉLETES!

    biztos neked egy másik kombináció kell - de próbálkozz, belülről kifelé tisztulni!

    üdv és jó munkát!

    VálaszTörlés
  10. Szia! :)

    A gobokkel nekem is nagyon sok gondom volt, mignem ratalaltam a Dermalogica termekekre. Azota 2 kozuluk nagy megvaltast hozott. Ebbol a videobol indultam ki:
    http://www.lisaeldridge.com/video/1694/my-favourite-skincare-products-part-one/

    Ami nekem nagyon bevalt:
    Ez egy kimeletes arctisztito maszk, heti egyszer hasznalatos, csodas utana a bor.
    http://www.dermalogica.com/us/html/products/gentle-cream-exfoliant-9.html?type=function&cat=exfoliants

    Ez pedig a gobokon segitett, ejszakai krem:
    http://www.dermalogica.com/us/html/products/overnight-clearing-gel-50.html?type=product_system&cat=mediBac+clearing%E2%84%A2

    Nem olcso termekek, de nekem nagyon bevalt! Strawberry.net-rol szoktam rendelni.
    Remelem tudtam tippet adni :)

    Viki

    VálaszTörlés
  11. Azt meg elfelejtettem, hogy ez a 2 krem nalam tobb, mint 1 evig kitartott, tehat behozza az arat. A tisztito maszkot hetente, az ejszakai tisztitot pedig alkalmankent, pattanas/gob megjelenesekor hasznalom. Ezek altalaban masnapra enyhulnek, maguktol megszunnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a segítséget, szerintem ki fogom próbálni :)

      Törlés