Rendszeres olvasók

2012. október 11., csütörtök

Zöld szörny step by step

Ma úgy keltem fel, hogy majd szét robbant a fejem. Egy ilyen "fantasztikus" naphoz mi más illene jobban mint egy szörny arcfestés.

Menet közben csak ketten kopogtattak be hozzánk. Egyik anya volt, ő már megszokta, hogy néha ijesztően nézek ki. Akire nem számítottam az a postás volt. Mielőtt ajtót nyitottam volna neki szóltam, hogy ne ijedjen meg.

Ő azt hitte, hogy a kutya miatt figyelmeztetem aki látogatóban van nálunk.

Ajtót nyitottam és láttam, hogy fel sem néz a papírjaiból. Ezért még 1x figyelmeztettem, hogy nem a kutyára gondolok. Ekkor rám nézett és tuti lábon kihevert egy kisebb szívinfarktust. Meg is kérdezte, hogy a tegnapi csomagban festék volt esetleg?

Tény és való nem egy megszokott látvány lehettem. 2x is megkérdezte, hogy biztosan én vagyok az?

Mivel egy kedves ismerősöm is segítséget kért halloween-re (Angliában könnyebben el lehet ezeket a dolgokat adni), ezért csináltam hozzá egy step by step sorozatot.

  1. Első lépésként egy világoszöld alapot vittem fel szivaccsal, nem kell arra törekedni, hogy hibátlan homogén felületet kapjunk mert,
  2. utána még sötétzölddel és sárgával összecsíkoztam és a még meg nem száradt festéket ujjal elmaszatoltam. 
  3. Fogtam egy kis darab szivacsot ami inkább  porózus és fehér festéket vittem fel elszórva az arcomra.
  4. Feketével kialakítottam a pikkelynyomokat és a ráncokat. Ebben az esetben sem törekedtem a precíz vonalakra. Az orrnyeregnél és a szemöldöknél a feketét ujjal kentem szét.
  5. Fehérrel kiemeltem részeket.
  6. Pirossal körbekontúroztam a szemem, szintén kiemeltem ezzel a színnel is bizonyos részeket. Megfestettem a fogakat és a szájat. És jöhet a végére a véres sírás. 
Én befejezésképpen zöldre lefújnám a hajamat.
És egy kispasira ilyen jelmezt adnék.





 Ma még lesz azért egy ettől szebb smink is.

















4 megjegyzés:

  1. Rohadtul tetszik, de úúúúgy megnéztem volna a postás fejét :DDD

    VálaszTörlés

  2. De jó! Ez nagyon durva, profi munka :-)

    A postást illetően jót nevettem, mindketten örülhettek, ő, hogy nem kapott szívinfarktust, Te meg azért, hogy nem ölted meg :D

    VálaszTörlés
  3. simán lehelyszíneltem volna, és még az elkövető után sem kell messzire mennem :)) legközelebb tuti fényképezővel nyitok ajtót.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett! Főleg a két szem közötti rész tetszik. :)

    VálaszTörlés