Rendszeres olvasók

2011. július 19., kedd

Szemformák ideális sminkelése - tippek

Ez is olyan mint az arcforma, mindenkinek más és más. Ezért nem mindegy, hogy hogyan sminklejük ki a szemet, korrigáljuk a korrigálni valót és kiemeljük azt ami szép. 

Ez azért is eszembe jutott, mert láttam egy fellépést, ahol mazsorettek vonultak és a sminkjükre még a férjem is azt mondta, hogy valami borzasztó (egy sminknek már nagyon durvának kell lennie ahhoz, hogy a férjem észrevegye és szóvá is tegye). A lányok annak ellenére, hogy mosolyogtak, úgy néztek ki mint egy sereg szomorú szamuráj. 
Fényképet nem sikerült róla készítenem, mert nem volt nálam a gép, de igyekszem kutakodni a neten, mert sajnos minden alkalommal ugyan úgy vannak kisminkelve csak a szín változik a ruha színének megfelelően. 

Nem értem, hogy miért kell szép, fiatal lányokat így elcsúfítani! Vagy ők nem veszik észre, hogy nem áll jól mindegyiküknek (sőt szerintem egyiknek sem, de mindegy) az, ha zölddel (vagy vöröses narancssárgával) a a szemöldök vonaláig felhordják vakolókanállal a festéket amit a külső szemzugból vízszintes (van amikor még alá is megy) vonallal a halántékukig ki is húznak? Az ötlet maga nem rossz, hiszen nagyon sok jó zöld szemfestést találunk ha rákeresünk, de a kivitelezés valami csapnivaló. Én is sokáig táncoltam (20 év) és tudom, hogy szükséges az erős, jól látható smink a színpadon és a vonulásnál, de ezt lehet ízlésesen is. 

Íme néhány nagy kedvencem amit a google-ban : találtam

(nem saját munka)
(nem saját munka)
(nem saját munka)



(nem saját munka)

Most már jöhet a lényeg, a különféle szemformák és festésük:

Távol ülő szemek:


H a két szem közötti távolság nagyobb mint 1 szem szélessége, akkor beszélünk róla. 
A cél az, hogy a szemek optikailag közelebb kerüljenek egymáshoz. Ezt úgy lehet elérni, hogy az orrnyereg közelében a szemgödör belsejét sötétíteni kell. A szín felvitelét a külső szemzugnál kell kezdeni, befelé és felfelé satírozva haladni tovább.






Kidülledő szemek:

Amennyiben a szem és a szemhéjad kiemelkedik az arc síkjából, akkor kidülledő szemed van. A cél, hogy "beljebb" toljuk optikailag a szemeket. Szabály: hogy soha ne világosítsd a szemhéjadat, mert attól még kiugróbb lesz a szem.







Közel ülő szemek:



Ha a szemek közötti távolság kevesebb mint egy szem szélessége, akkor közelülő szemeid vannak. Itt a cél logikusan az, hogy távolítsuk őket egymástól. 
Az orrhoz közel eső területeket és a belső szemzugot tedd olyan világossá amennyire tudod. A sötét árnylatok a külső szemzugba kerüljenek csak. Nagyobb szem illúzióját kelti ha az alsó vízvonalat fehér ceruzával kiemeled.


Mélyen ülő szemek:




A szem a szemüregben mélyen helyezkedik el. A szemöldökcsont jobban előreugrik, mint bármely más szemforma esetén. Itt nem szabad a szemhéjat sötétre festeni, a világosabb domináljon. A mélyítővonal hangsúlyozása és a szemöldökcsont világosítása fölösleges. Szemkihúzó használatánál arra kell figyelni, hogy közvetlenül a szempilla fölé kerüljön és nagyon vékony vonalban. 






Rejtett szemek:


Úgy néz ki, mintha félig csukva lenne a szem. A cél az, hogy a húsos szemhéjat eltoljuk, igyekezzünk háttérbe szorítani. Szabály: soha ne használj sötét színeket a teljes szemhéjon. A szemöldökcsontot sem szabad nagyon erősen kivilágosítani, mert így még hangsúlyosabbá válik a szemhéj megereszkedése. Sokat segít az összképen egy jól megformázott szemöldök. 






Lefelé ívelő szemek:

Jellegzetessége, hogy a külső sarkánál lefelé kerekedik. A cél, hogy a sminkelés után úgy nézzen ki a szem, mintha a szemsarkak felfelé kerekednének. Nyitott végű szemet kell formázni, nem kell a festéket felvinni teljesen a szem külső sarkáig. Azt a részt ahol elkezd lefelé kerekedni a szem, meghagyod természetes állapotában, akkor optikailag csaltál egy kicsit. Szempillafestésnél is inkább a belső és középső szálakat kell hangsúlyozni. A szemöldök formázásánál ügyelni kell arra, hogy finoman kifelé ívelt legyen, soha sem túlságosan lefelé hajlót.





4 megjegyzés: