Rendszeres olvasók

2011. október 3., hétfő

Körömlakk HAUL és NOTD (True Blood?)

Eddig nem nagyon foglalkoztam a körmöm lakkozásával, mert műkörmöm van és eddig úgy voltam vele, hogy 1 hónapra le van tudva Általában franciára volt festve, mert azzal nincs sok gondom.

Amióta több beauty blogot követek, kedvet kaptam tőletek a lakkozásra. megnéztem a készleten lévő lakkjaimat. Hát. Volt közte egy pár muzeális darab, ami már két réteggé vált. :)

Ez lehet az oka, hogy mostanában a lakkokra fókuszálok, ha begyek egy drogériába vagy 100 Ft-os boltba. 

Sikerült is beszereznem pár érdekesebb - mármint számomra - lakkot.

Első körben a 100 Ft-os boltból 200 pénzért Lora lakkot, 2 Essence lakkot a Rossmannból. Nem nagyon volt eleinte ihletem, így csak az egyszerűségre törekedtem.







A Lora lakk 82-es számmal van ellátva, az Essence 42 Where is the Party? és Essence Special Effect Topper.Az Effect lakk nekem nagyon nehezen száradt, már 1 órával később is képes voltam elmozdítani a helyéről.

Na amikor kifestettem, akkor nem gondoltam bele, hogy azt a rengeteg csillámot, hogy a franca fogom leszedni. Utána eszembe jutott amit Timinél láttam. Gondoltam vesztenivalóm nincs. Kezdjün csomagolni.

Vattát jó alaposan meglocsoltam körömlakklemosóval, a vattát a körmömre raktam és betekertem folpack csíkokkal.

mintha levagdostam volna az ujjaimat :)))

  5 perc várakozás után nem tökéletes (de majdnem) az eredmény:

Utána már nem kellett neki sok dörzsölés, könnyen lejött az a kevés maradék csillám, igaz még a tenyerem is olyan volt.

Találtam egy új sminkmárkát akik körömlakkokat is gyártanak. Ez a Riveel. Lakkból volt mini kiadás is 150 Ft-ért, úgy voltam vele, hogy kipróbálni jó lesz. 

Ani által készített színátmenetes köröm nagyon megtetszett, gondoltam kipróbálom. Nagy reményeket nem fűztem hozzá, ismerve a körmös kézügyességemet :), de azért kicsit elégedett vagyok a végeredménnyel.
Olyan True Blood-os lett.

Riveel lakkokról annyit, hogy viszonylag gyorsan - 15 perc - száradtak, pedig több réteg is volt. Nagyon szép fénye van, még fedőlakk nélkül is, de legalább 2 rétegbe kell felvinni, hogy jó fedése legyen.



Első kísérlet volt a szivacsos technikával. Tanultam is egyből belőle. Ez a fajta szivacs nem jó, mert nyeli a lakkot befelé, úgy mint én a jóféle szilvapálinkát. Valami kevésbé porózus kell majd hozzá legközelebb. 
A bőrömön lévő lakk meg majd leázik mosogatás közben.

Tényleg, volt már nektek ilyen illatosított körömlakk lemosótok. Nagyon jó, nincs tőle abszolúte büdös a lakásban és az ára is csak 175 Ft volt. Ennek erdei gyümölcsös lenne az illata és még ha akarom rá is mondhatom, hogy olyan.

5 megjegyzés:

  1. Szia! A True Blood-os körmöd nagyon jó lett, ezt a szivacsos technikát én is ki fogom próbálni. A pálinkás hasonlaton jót nevettem, köszi! :D

    VálaszTörlés
  2. Nekem az első variáció tetszik nagyon :)

    VálaszTörlés
  3. Még hogy nincs kézügyességed!!!!:D Baromi jó mindkét manikűr.
    Az elsőnél a szín tetszik nagyon. Nekem is megvan ez a Lora lakk, tök jó szilvás árnyalata van.<3 Jól mutat rajta CC csillám is.
    Ezt a Riveel márkát nem ismerem, de majd utánajárok.:D Tök jól megcsináltad a szivacsos technikát, nagyon ügyes vagy.;)
    (Andi)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is tetszik mindkettő :) A szivacsolós dolgot meg azóta tervezem kipróbálni, mióta a Konad-os dolgaimat megvettem, mert a csomagban volt szivacs is, de valahogy sose jutottam el idáig... :D

    VálaszTörlés