Rendszeres olvasók

2011. december 20., kedd

Karácsonyi L.A. Makeup smink és ajándékok

Az L.A Makeup hirdetett karácsonyi sminkversenyt a facebookon. Most igyekeztem visszafogott sminket készíteni, amit nyugodt szívvel lehetne anyósoméknál  is viselni. (igaz nekem soha nem okoz/okozott gondot egy erősebb smink sem)

sikerült a képaláírást elrontanom :)
Használt termékek:
Arc:
- Catrice Infinite Matt up to 18h 020 honey beige
- UD pirosító
- Sally Hansen highligter

Szem:
- Essence szemhéjalapozó
- Miss Rose arany paletta
- L.A.Colors EP106 Lollipop
- MAC arany glitter
- Catrice Welcome to Las Vegas tus
- Sephora paletta kék

Ajak:
-Margaret Astor Shine deluxe 017Golden Ruby
- Maybelline Color sensational 330 Chic Plum

Idén úgy gondoltam, hogy mivel Csenge már elég nagy ahhoz, hogy segítsen a karácsonyi ajándékok készítésében ezért kézzel készíthető ajándékokban gondolkodtam. Mivel mostanában tudatosan nem kérek szatyrot egyik boltban sem, ezért próbálom majd ezekkel a családot is jó útra téríteni :)
A mintákat és a színeket majd minden esetben Csenge választotta és a festésben is sokat segített. 
A szatyroknak a két oldala  van lefotózva (mert Csenge szerint egy minta nem minta)

Kolléganőmnek készül névnapunkra, most volt vizsgatanítása a csigából
 
Kisasszony menet közben megunta a festést így nekem kell befejeznem
ez a + nyeremény a karácsonyi csomaghoz


Titokban Csengének is készítettem ajándékot, egy tornazsákot, mert az oviban eltűnt az övé és teljesen ki van akadva, hogy szatyorban tárolják a tornaruháját. A másik pedig egy kötényke, mert állandóan kuktát játszik. 
A felmenőim ajándéka nincs itt, mert anya is nézi a blogot :)

Ami még hátravan egy jó pár bögre és cserép festése és az időm egyre kevesebb, hiszen még sütiket is kell készítenem a munkahelyi névnapi bulira, valamint kérésre mézeskalácsot amit még soha nem  csináltam. 

Valakinek jó recept hozzá?




7 megjegyzés:

  1. Ha nem sürgős,akkor csütörtök este megkeresem a receptet. Tudom,az már 22.-e, de viszonylag gyorsan megvan, 10 éve sütjük anyuval ezt a receptet.
    Iszonyat ügyes kezed van...

    VálaszTörlés
  2. nagyon szép lett a smink, nekem se okoz problémát az erősebb smink :D és nagyon tetszik a hajad színe !

    VálaszTörlés
  3. Melantha köszönöm előre is :)

    VálaszTörlés
  4. Az utolsó tornazsák eszméletlen :O én is akaroook :P

    VálaszTörlés
  5. KEdves bevásárlószütyők, biztosan örülni fognak, akik kapják! ;)
    A smink is tetszik.
    Tuti mézeskali recept:
    Erdélyi mézeskalács

    Hozzávalók: 60 dkg finomliszt, 20 dkg porcukor, 2 púpos kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál fűszerkeverék (bolti mézeskalács fűszerkeverék vagy őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér, ánizs), 2 tojás, 2 púpos evőkanál margarin, 20 dkg méz. KIEGÉSZÍTÉS: ÉN LEGALÁBB 1-2 EVŐKANÁL KEVERÉKET TESZEK BELE, ENNYI SZTEM BAROMI KEVÉS LENNE.

    A porokat összekeverjük; a tojást, margarint, mézet jól kikeverjük, majd a port részletekben hozzáadjuk. Gyúródeszkán jól kidolgozzuk, alufóliába csomagoljuk és 1 napig a hűtőben érleljük (ezt bőven nem muszáj megtenni). Másnap kis részletekben 0,5-1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Kivágjuk a formákkal és előmelegített sütőben 200 °C-on pár percig sütjük. Amikor aranybarna a tészta, beleszúrunk egy villát és még puhán kivesszük a sütőből. Kivéve a tepsiből, egymás mellé tesszük a darabokat és hagyjuk hűlni.

    Máz: 1 tojásfehérjét 13 dkg porcukorral összekeverünk és íróból díszítjük a sütiket. A még nem kemény fehér mázba színes tortadíszt is szórhatunk. Vagy sütés előtt tele is dobálhatod olyan guszta, Ázsiai boltos avyg dr. Oetkeres cukordíszekkel. ;)

    Annyit hozzátennék, hogy lényeg a sütésre figyelés, tényleg elég neki 5-6-7 perc, még szinte színe sincs, vigyázni kell, mert utána már hamar keményedik. Ja, és ha már megszáradt rajta vmennyire a máz, tehát nem folyik, tedd alumínimum dobozba, úgy sokáig puha marad. Ha meg mégis keméynre sütnéd, marad az almaszelet bele a dobozba verzió, attól némileg visszapuhul, de picit ázottveréb állagú lesz, nem az igazi.
    Én sok éve sütöm ezt, barátnőknek is tovább adtam már, szívből ajánlom! ;)

    VálaszTörlés
  6. Én is tavaly készítettem először, de nagyon jó lett és egyből puha! :) http://petravilaga.blogspot.com/2011/12/szuper-mezeskalacs-recept.html

    VálaszTörlés