Rendszeres olvasók

2012. március 21., szerda

Az új csodaszer - argánolaj (Pearl of argan sampon)


A Kézműves Kupán találkoztam egy régi területi képviselő ismerősömmel, aki egy olasz fodrászcikkeket forgalmazó cég területi képviselője. Ő mutatta be nekem az argán olaj tartalmú termékeiket. Az első ami levett a lábamról az a távol-keleti illat volt. Mondta, hogy ő az olajat borotválkozás után használja és nem pattog ki a bőre és selymes lesz mint a baba popsija. 
Mivel mostanában sokszor belefutottam a szilikonmentes őrületbe is, gondoltam megkérdezem, hogy a samponban van-e? Kis böngészés után mondta, hogy ebben nincs. Gondoltam egy próbát megér, ezért megvettem a sampont, de a többi termékük is nagyon csábító volt. 

 De mi is az az argán?
  A Marokkóban őshonos argánfa gyümölcsének magvából hidegen sajtolt, friss argán olaj méltán kapta a folyékony arany elnevezést. Kiváló a regeneráló és öregedésgátló hatása. E-vitaminban és esszenciális zsírsavakban gazdag, amelyek között is az olajsav és az alfa-linolsav a domináns. Karotinoidok, E-vitamin és antioxidánsok fokozzák egészségvédő hatását.
 
Öregedés: Bőrfiatalító hatását tartják az egyik legfontosabb tulajdonságának.
Száraz bőr: A bőr vízháztartását beállítva megszünteti a száraz bőr okozta kellemetlen tüneteket.
Pattanásos bőr: Gyulladáscsökkentő hatású, továbbá beállítja a bőr optimális zsírtermelését.
Ekcéma: Javasolt ekcémás bőr kezelésére, esetleg shea vajjal keverve.
Pikkelysömör: Jótékony hatású a psoriasis tüneteire.
Allergia: Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító
Gyulladás: Hatékonyan enyhíti a gyulladt bőr tüneteit.
Cellulit: Csökkenti a narancsbőr tüneteit.
Terhesség: Használatával elkerülhető a terhességi csíkok megjelenése 
  Megvásárolható: ITT, Zöldpolc, Landasin Vital shop, és még sorolhatnám.

A sampont amit megvettem az olasz Baruffaldi F.LL cég gyártja. 
A Krémmánia oldalán kielemeztem és leírtam azt ami a tájékoztatóban található.

Ezen kívül még további 3 termékük van:
Hajvégápoló olaj argánolajjal 100 ml
Intenzív kezelés argán olajjal és Béta-karotinnal az összes hajtípusra. Garantálja a mély hidratálást, az E-vitaminban gazdag argánolaj megóvja a hajat a szabad gyököktől a Béta karotin felfrissíti a hajszerkezetet. Amennyiben zsíros hajra alkalmazod, akkor érdemes fele fele arányban mandulaolajjal keverni.Véd az UV sugárzás okozta károsodástól. Nem zsírosít, ragyogóan puhává és selymessé teszi a hajat. 5900 Ft.

Hajegyenesítő krém 150 ml
Természetes göndör vagy dauerolt hajra. Argánolajjal és tengeri fehérjék és aminosavak komplex keverékével, melyek a hajnak nagyobb volument és rugalmasságot adnak. Használatával lágy és könnyen kezelhető egyenes hajat kapunk. 3900 Ft.

Hajpakolás argánolajjal 250 ml
Revitalizáló és hajerősítő pakolás minden hajtípusra. Helyreállítja a haj szerkezetét. Megakadályozza a korai öregedést. 3900 Ft.

2 hete használom a sampont és eddig csak pozitív véleményem van róla. Első alkalom után a munkahelyemen megkérdezték, hogy mi van a hajammal, mert olyan más. Tényleg élettel telibb volt a hajam, aszőke nem volt fakó, hanem egészségesen csillogott, pedig semmilyen balzsam, vagy egyéb ápoló készítmény nem volt rajta. Könnyen kezelhető a hajam, nem gubancolódik. Annak ellenére, hogy olaj van benne, nem zsírosodik a hajam, 3-4 napot kibírok két mosás között. Azt hiszem, hogy találtam egy olyan sampont ami teljesen megéri az árát.



2 megjegyzés:

  1. Apukám forgalmazza a Baruffaldi termékeit és ami új megjelenik általában ad tesztelésre. Imádom ezt az argánolajas termékcsaládot főleg az olajat és a hajegyenesítő krémet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!
      Argánolajos hajvégápolót hogyan lehetne beszerezni apukádtól?
      köszi

      Törlés