Rendszeres olvasók

2012. március 5., hétfő

Kérem a kezed - esküvői manikűr (úgy is túljárok a blogger eszén)

(nem értem, hogy először miért nem írta ki a címet)
A kezem még mindig nem jött helyre és a doki szerint 1 hete van regenerálódni, ha nem akkor irány a kézsebészet :( Pedig hétvégére készítenem kell egy alkalmi sminket a kolléganőmnek. 

Mivel én is éppen a körmösömhöz készülök így adott volt a mai téma, ha már sminkelni nem tudok rendesen.

Az esküvői fotókon központi szerepet kap a kéz. Hiszen minden fotós előszeretettel örökíti meg az anyakönyv aláírását, a gyűrű felhúzását. Pont emiatt nem mindegy, hogy hogyan néz ki a kezünk. (megjegyzem a még a férjem is elment manikűröztetni a nagy nap előtt, manapság ez már egyáltalán nem ciki szerintem.)

A múlt héten belefutottam egy újságíró cikkébe, aki kipróbálta a műkörmöt. A cikket követő kommentek eléggé végletesek voltak. De főleg a műkörmöt nem viselők voltak akik kígyót békát kiabáltak azokra akik merészelnek a szépségipar ezen találmányával élni.  Nem is értettem, hogy miért. Hiszen mindenkinek szíve joga azt tenni magával amit akar. Nekem például azért van évek óta műkörmöm, mert a kezem b. 10 éves gyerek kezeinek felel meg, olyan kicsi a körömágyam, hogy azt minden körmös megjegyzi, hogy ilyennel még nem nagyon találkoztak. És ha ez nem lenne elég, még növeszteni sem tudom, mert 1mm után beszakad, letörik... Nekem ez a tökéletes megoldás. Nincsenek nagy karmaim, mindent megtudok velük csinálni, főzök, mosok, takarítok, gyereket látok el és még soha nem sértettem meg vele (a sajátommal viszont már karmoltam össze amikor még csecsemő volt). Én ezt nem másért, nem a férjemért, hanem magam miatt csináltatom. 

Szóval a tárgyra visszatérve, az aráknak több lehetőség közül lehet választani. A kicsi sikkes kocka körmöktől egészen a brutálisan hosszú stiletto-ig. Megint gyűjtögettem egy kicsit, de ha a jó a körmös, csodákat tud alkotni.

 (saját képeimmel kezdem :D, egy sima francia volt, a gyűrűsujjamon pedig swarovski kristályok voltak)


 Téma szerint először a kövekkel díszített körmök. Igaz nekem némelyik már kicsit sok.


 

 

 
 Aztán itt vannak a virágok is:
 
 
 
 
 

 Aztán lehet nagyon nagyon túlzásba is esni. (ezeknél azért megfordult a fejembe, hogy pl. a gyűrűt hogyan húzzák fel, menyi mindenbe akadhat bele és ha már beleakadt, hogyan szakítja le a körmöt.... brrrrr)

 
 
A stiletto is lehet szép, de azt is túlzásba lehet vinni.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha lehet egy pár jó tanácsom. Ha arra szánod el magad, hogy az esküvődre rakatsz fel műkörmöst, akkor kezd azzal az egészet, hogy keresel egy jó, egy nagyon jó műkörmöst. Biztos van a baráti körödben olyan lány/lányok akinek van, tőlük lehet tanácsot kérni, és a kezük a referencia is egyben. Ha tényleg tartós és szép körmöket szeretnél, akkor ne ezen spórolj.

Nekem az első alkalommal kb 1 hétbe telt, hogy megszokjam az idegen dolgot az ujjaim végén. Eleinte még wc-re sem tudtam menni, mert nem tudtam kigombolni a farmeromat. Egyszóval adj időt magadnak, hogy hozzászokj. Nincs is annál rosszabb, hogyha egész nap úgy közlekedsz, mintha a kezeid nem is a tieid lennének és semmit nem tudsz megfogni, nem tudod a neved aláírni.  Én valószínűleg már 1 hónappal az esküvő időpontja előtt feltetetném, hogy barátkozzunk :)

Ne a leghosszabbal kezd, elsőre elég lesz a rövid de mégis szép köröm. Én egyszer próbáltam a stilettot, és már a 3. napon letörtem belőle a felét, annak ellenére, hogy már évek óta van műkörmöm.

Ha viszont mégis úgy döntesz, hogy a természetesnél maradsz, akkor is érdemes manikűrre elmenni egy profihoz. 
Csináltathatsz a japán manikűrt. 
Remek gyógymód a repedezett, élettelen körmöknek. A kezelés során csak természetes anyagokkal dolgozik a manikűrös, ezért nem kell attól tartani, hogy a számunkra esetleg idegen műköröm-alapanyagokkal ostromolnak majd minket. A japán manikűr erősebbé, fényesebbé varázsolja a körmöket a manikűrhöz használt méhviasznak köszönhetően.

A japán manikűr során a körmös méhviasszal kezeli a felső körömlemezt, méghozzá a következő módon: a körmök finom mattítása után szarvasbőrből vagy báránybőrből készült polírozóval beledolgozza a természetes méhviaszt a köröm felületébe, hogy a fénytelen, repedezett körmök visszanyerjék eredeti színüket és víztaszító hatásúvá váljanak. Ezzel nemcsak szebbé, hanem ellenállóbbá is varázsolja a körmöket, mert nem tudnak annyira felpuhulni például hajmosás vagy mosogatás közben, tehát kisebb az esély arra is, hogy egy hirtelen mozdulat következtében. Ezt követően kőporral is átpolírozza a körmöt, ugyanúgy, ahogy az előző anyaggal tette, ettől a köröm ragyogóan fényes lesz 2–3 hétig.

De kényeztetheted még magad a paraffinos kézápolással is, ez a kéz bőrének radírozását, fertőtlenítését és vitaminos krémmel való ápolását foglalja magában. Ezután a folyékony paraffinba a kezet kétszer bemártjuk, majd műanyag és frottír kesztyű kerül rá. Minimum 30 perc elteltével a kesztyűt a szilárd paraffinnal együtt lehúzzuk a kézről.
Természetesen, egyszeri kezeléstől, mint sok más esetben, itt sem lehet csodákat várni. A paraffinos kézápolást kúraszerűen kell alkalmazni, attól függően, hogy mennyire van kiszáradva a kéz bőre.


Kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan viszonyultok a műkörmökhöz. Tetszik vagy ellenzitek?

3 megjegyzés:

  1. Nekem is pont azért van műkörmöm, mert olyan kicsi a körömágyam, hogy nem bírom megnöveszteni. Másrészt meg nekem megfizethetlen, hogy mindig rendben van a körmöm, mikor lakkoztam, kb idegrohamot kaptam ha az egyikbe belenyúltam, v ha elkezdett 2 nap után kopni a lakk. Szóval szerintem jó kis találmánz ez, csak nem kell vele túlzásokba esni :)

    VálaszTörlés
  2. Nem tetszik, de nem is ellenzem. Stiletto-tól viszont kiráz a hideg. Régen volt műkörmöm de nekem nem jött be :(

    VálaszTörlés
  3. Volt sokáig műkörmöm, stiletto sose, mert az nem tetszik, szögletes/mandula alakúak voltak. Aztán jött a "válság" és lenövesztettem, azóta saját körmöm van, a japán manikűrt tervezem majd kipróbálni:)

    VálaszTörlés