Rendszeres olvasók

2012. április 13., péntek

Sminkelésen jártam - kiegészítve a tapasztaltakkal

Kíváncsi voltam, na. Ha már én "nem jelentkeztem", meg akartam nézni, hogy miből maradok ki. Mivel nem volt a székben senki, bepofátlankodtam. :D

Az eredményét itt látjátok. (megjegyzem egy szemhangsúlyos sminket kértem, lilával. Megkérdezte, a sminkes, hogy füstös jó lesz-e? Persze!)

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Próbálok jó képet vágni hozzá

vaku nélkül
vakuval
A szemöldököm mitől lett ennyire felemás?!
Mit szóltok????

Ennek az ingyenes sminkelésnek az lenne a célja, hogy bemutassuk és megkedveltessük, netalán vásárlásra csábítsuk azt aki a székbe beleül. Legalábbis szerintem. Engem egyáltalán nem győztek meg a használt termékek.

13 órától volt a sminkelés, én kettőre értem oda és én voltam az első aki beült a sminkes keze alá, pedig elég sokan voltak a DM-ben. 
Sminklemosással kezdett, mert azért reggel feldobtam egy barnás sminket. Utána jött a kérdés, hogy mit szeretnék. Aki olvassa a blogot, az tudja, hogy én általában a szememre helyezem a hangsúlyt (mert ugye emeljük ki azt ami még néz is ki valahogy), ezért  kértem valami erősebb, szemhangsúlyos sminket. 
 A szemem alá a Mastertouch korrektort tette fel. De sehova máshova nem került korrektor, pedig van rajtam most egy jó pár fölösleges pötty (köszönöm hormonok). Az alapozók között elég sokáig válogatott, kereste a megfelelő árnyalatot, de nem sikerült megtalálnia, mert mint ahogy írtátok elüt a bőrszínemtől. 
Nincs semmi bajom a szivaccsal való alapozó felvitellel, de amikor tudom, hogy esetleg több embert is sminkelnem kell, akkor szerintem higiénikusabb az ecset, hiszen azt minden használat után át tudom törölni. 
Tudom, hogy a MF-nak nincs bázisa, de akkor legalább egy  kis alapozót tett volna a festék alá.
Amikor láttam, hogy szemceruzát fog használni azért megnyugodtam, hogy majd azzal adja meg az alapot és erősíti fel a színeket. De persze tévedtem. Csak a felső pillasort húzta ki vele, majd egy vizes  applikátorral elkezdte elsatírozni. 
Utána jött a teljes tanácstalanság. Milyen színt használjon. Én ugyan lilát kértem, de nem volt megfelelő árnyalatú. Próbálta a Smoky eye effectet, de nem tetszett neki, így csak az egyik szememre használta, de nem törölte le :) Nem tudom, hogy mikkel próbálkozott, mert olyan gyorsan eltette mindig a palettákat, hogy időm sem volt megnézni, ráadásul mindegyik teszter volt. Ami meglepett, hogy miután már majdnem készen volt a sminkkel, fogott egy korrektort és a belső V-be tett belőle. Gondolom túlsatírozott valami színt az, mert utána megint szemhéjfestéket vitt fel arra a helyre. Az alsó szempillatőbe világos lilát tett, az szivacsos applikátornak köszönhetően telement a szemem a porral. Majd egy fekete szemceruzával is húzott egy kis kiemelő vonalat, mert eldolgozni már nem akarta.
Azt nagyon sajnálta, hogy a szempillámat nem tudja kifesteni, mert nem volt vízalapú szempillaspirálja. 
Az egész sminkelés alatt 1 db ecsetet használt, a púderezéshez. Igaz ezzel sem sikerült mindenhova juttatnia a púderből. 
Púderezés után pedig krémpirosítót dörzsölt (de tényleg) az arcomra, igaz ez egyáltalán nem látszott/látszik. A szemöldökömre fekete (MIÉRT?)  szemceruzát/szemöldökceruzát használt, de ez itthon tűnt fel, hogy sikerült jó kis mamás vékony szemöldököt rajzolnia.
Kaptam egy nagyon világos rózsaszín szájfényt, ami először szörnyen nézett ki a számon, mert teljesen ki volt száradva és a ráncokba beült a világos szín (ez mire hazaértem elmúlt) 
Mondtam neki, hogy én valami erősebbet vártam, de mivel ma már úgysem megyek sehova, jó lesz így is.
Ami azt illeti, hogy kezdő vagy nem kezdő volt-e, hát nem tudom, azt mondta, hogy kozmetikusként dolgozik, ahogy néztem velem egyidős volt.

Nem tudom mit gondoljak, nekem mindenesetre nem tetszik az amit kaptam. Szívesen végigcsináltam volna ezt a két napot, már csak azért is, hogy nekem is ennyire ment volna csak, vagy jobban? A termékek hibája (olvastam direkt teszteket a blogokon és voltak negatív vélemények bőven a MF termékekről), vagy a sminkesé?

21 megjegyzés:

  1. Hááát..őőőő. Az alapozó rémesen elüt a nyakadtól, nem tudom a fények emelik-e ki ennyire, de elég látványos szerintem. A szemed meg.. nekem túl sok a fény a belső szemzugban, a többi része meg olyan átlagos, ilyet azért egy gyengébb napomon is összehozok. És nekem ez a füstös szemtől elég messze van.
    Szívesebben nézem, ha magadat sminkeled; szóval sorry, de nekem ez nem igazán tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Szerintem nem gáz, de nem olyan, mint amit egy SMINKES csinál:) Csak mintha kifestettem volna a barátnőmet. Szóval nem nagy szám:( A szempillán ott maradt lehullott szemhéjpúdert meg nem is értem igazán?!

    VálaszTörlés
  3. Sokkal de sokkal jobbakat készítesz ! :)))

    VálaszTörlés
  4. Fú..hát olyan semmi különös, bár füstösnek bőven nem nevezném. De a szempilládra lehullott festék eléggé gáz. :(
    Az enyém tavaly ilyen volt:
    http://vick-secret.blogspot.com/2011/04/dm-sminkroadshowfotd-shopping.html

    Elájulva nem vagyok/voltam tőle, annyira nem rossz, de bőven lehetett volna jobb is.

    VálaszTörlés
  5. Ez biztos nem füstös smink...meg mintha sápítana is,nem? sztem ez nem a legjobb, bár annyira nem is borzasztó...lehetne jobb is. Lehet, h nagyon kezdő volt az illető:)

    VálaszTörlés
  6. hát, nekem nem tetszik, elég fura sminkes lehetett :/

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Nem tetszik semmi ebben a sminkben, a szemöldök pedig egyenesen ocsmány (bocsi)!
    Szerintem 80%-ban a sminkes hibája volt és max 20%-ot írnék a márka rovására (bár nem tartozik a kedvenceim közé).

    Tanulságos poszt volt, köszi!

    PS: SRY a törlésért, de valamit elütöttem és maximalista vagyok. :D

    VálaszTörlés
  9. Ez nagyon gyenge smink lett. Mintha teljesen béna termékekkel lennél kisminkelve vagy mintha már egy napja rajtad lenne, és már javában megkopott volna.
    Nem tudom, hogy a márka ilyen rossz-e vagy a sminkes, de valami nem stimmel.
    Inkább ne bízd másra az ilyen dolgokat, mert Te sokkal ügyesebb vagy! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, még a fodrászkellékesben pár száz forintért megvett festékekkel is jobbat tudok elérni (szerénység). A sminkelés és a fotó készítése között fél óra telt el.

      Köszi :)

      Törlés
  10. Nem akarok bunkó lenni, nem vagyok sminkes, nincs megfelelő szaktudásom sem, nem vagyok szakértő, stb, de egyre több helyen azt látom, hogy aki beauty blogger, és sminkelésre megy, olyan szinten pillázok, hogy ezt komolyan egy hozzáértő ember csinálja, akinek elvileg ez a szakmája?
    Te is és még jó páran mások is sokkal de sokkal szebbet összedobnak 10 perc alatt, de őszintén szólva, ilyen színvonalat talán még én is össze tudnék hozni... Bocsi a kiakadásért de engem egy ideig vonzott a téma, szerettem volna ilyen sminkelésre elmenni, de már olyan szinten elment a kedvem, hogy elmondhatatlan... Nem tudom, hogy ennyire lesz*rják és le akarják csak zavarni, vagy tényleg komolyan gondolják?

    Bocsi a "kiborulásért" csak sokszor már nem értem, hogy a szakembereknél jobbak a "laikusok" bizonyos esetekben?? (egyre gyakrabban...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs miért bocsánatot kérni. Első körben azért is nem írtam semmit, mert én is hasonló hangvételűt hoztam volna össze. le kellett kissé nyugodnom :)

      Törlés
  11. Olyan átlátszónak tűnnek a színek, bár bázis nélkül nem meglepő (mondjuk amennyibe kerülnek a MF cuccai alap nélkül is lehetne vmi színük). Meg hát az, hogy a púderezés után rakott fel krémpirosítót, az alapozó színe, meg úgy egyáltalán összességében elég gyengusra sikerült, veled mint sminkessel jobban jártak volna :). Eddig amiket láttam, akár MAC sminkelés, akár ilyen DM-es, hát egyiktől sem voltam elájulva. Amúgy legalább kedves volt a csaj? Beszélgetett vagy valami? Mert sokaknál azt is olvastam, hogy vagy totál bunkó volt a sminkes, vagy hozzá se szóltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volt vele semmi gond, de nem is beszélt lyukat a hasamba :), látszott, hogy koncentrál. A MAC-es sminkelés nekem jól sikerült, én azzal meg voltam elégedve.

      Törlés
  12. A te sminkjeid jobbak..nem tűnik túl profinak. A szemöldököd ténleg furára sikerült.

    VálaszTörlés
  13. Elég furcsa lett és tényleg elüt. Ami a baj, hogy ennek a sminknek egyik darabja sem sugall harmóniát. Azt nem értem az egészben, hogy miért kell applikátorral kínlódni. Hozzanak ecseteket, legyen ott egy x bázis, legyen előre összerakott koncepció, ne ott kelljen kitalálni menet közben, hogy mi-mi. Amit még ilyen sminkelésen tapasztaltam, hogy aki oda van állítva nem ismeri a márka termékeit, ezért csapong, kapod. Szerintem most is ennek a végeredményét láthatjuk. A legfurcsább az alapozó (ha nem is volt megfelelő szín, akkor össze kellett volna keverni 2-őt, a szemöldöködet pedig egyáltalán nem értem, h miért feketével. Ez a stílust csak a Nyugati aluljáróban szoktam látni :-)

    2-3 barnával sokkal jobban meg tudta volna oldani a sminkes. Elöl picit világosabb és az íves résztől talán picit sötétebb jól összedolgozva.

    A korrektort én általában nem hiányolom emberektől, ezzel megengedőbb vagyok, de tényleg látszik, hogy kellett volna.

    Kár érte, de tapasztalatnak jó volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem értem, hogy miért nem használt ecsetet (láttam, hogy volt nála pár darab egy szatyorban). Én is eleve úgy készültem, hogy vinni akartam bázist, mert a tesztek alapján tudtam, hogy ne számíthatok túl erős fedésre/pigmentáltságra és tartósságra.
      Állítólag volt a sminkes Bp-en termékismertetőn, de gondolom az nem volt túl kielégítő, mert a kis füzetet bújta amikor odamentem.

      Törlés
  14. én tavaly jártam így egy pupa sminkelésen...a marionaudban volt és ott ugye nagy sminkes asztal van egy csomó ecset meg minden. annyira vártam de az eredmény...no komment. végig egy fültisztítópálcikát használt!! a végeredmény rocker panda..

    VálaszTörlés
  15. Szerintem a színek jól állnának Neked, csak hát a felvitel... Hát nem profi, az biztos. :-)

    VálaszTörlés