Rendszeres olvasók

2012. május 29., kedd

Törik, nyúlik, szakad - avagy miért lettem újra vörös (és a segítség)

Mindig vannak időszakok az életemben amikor eldöntöm, hogy nekem márpedig gyönyörű ezüst szőke hajam lesz. Iga tisztában vagyok vele, hogy ez nálam teljesen kivitelezhetetlen, vagy csak az első szőkítésig tart majd a tökéletes eredmény, utána viszont már nem vagyok kibékülve a fejemmel.

Idén is eljött a pillanat, ennek az eredményét a fényképeken láthattátok. Mivel én nem csak részben, hanem egészben szerettem volna a szőkét, anya unszolásomra ismét nekiesett a fejemnek. Az eredmény lehangoló volt. Még megközelítőleg sem lett az a szín amit én/mi szerettünk volna elérni. Úgy nézett ki a hajam mint a szalma, mint színre, mint pedig tapintásra. Eleinte úgy voltam vele, hogy várok és majd újra szőkítünk és akkor majd megkapom a szép ezüst hajamat. Csak egyvalamivel nem számoltam. Az állandó rosszullétektől az amúgy is világos bőröm még inkább fehér volt, amire még a hajszínem rátett egy lapáttal. Reggelente "örömmel"hallgattam bent, hogy jó szarul nézek ki (nem mintha nem tudtam volna magamról, még jól rá is erősítettek). Egyik este annyira elegem lett, hogy már majdnem sírva fakadtam amikor tükörbe néztem. Felmentem anyához és kértem, hogy most azonnal fesse be a hajamat. 


Mondanom sem kell, hogy milyen minőségromlás következett be a szőkítés és a két festést követően. Kenhettem rá én a Kallos Latte pakolását, annyit ért mint halottnak a csók. Aludtam ricinus+kókuszolaj+oliva pakolásban, de ez sem ért semmit. A hajam szakad, nyúlt mint a rágógumi. 

Persze irány ismét a fodrászkellékes és kértem őket, hogy adjanak valami hatásos pakolást az agyonroncsolt hajamra. Először az ára miatt a Kallos-t javasolták, de mivel az volt otthon és nem is használt semmit, úgy voltam vele, hogy adjon valami drágát, csak "muukodjon"

A követező javaslat az AlfaParf Salon újrastrukturáló Ph4-es hajpakolása volt. Ennek az ára 2700Ft/250ml és mivel rövid a hajam nagyon sokáig elég lesz.
Hajmosás után (most a Gliss Kur Shea Kasmir samponját használom) egy diónyi mennyiséget viszek fel a hajamra és hagyom rajta kb. 20 percet és lehet leöblíteni. Utána már csak hővédőt szoktam egy kicsit ráfújni.

Magam sem hittem, de két használat után már látványosan javult az állaga a hajamnak. Sokkal könnyeben be tudom szárítani, és a fésülködés sem okoz nagyobb traumát. Egy hátránya van, hogy hamarabb zsírosodik a hajam, de ennyi még belefér. 
Maga a pakolás egy savas pH értékű (pH=4) újrastrukturáló maszk, amely optimalizálja a haj fiziológiai pH-értékét. Alkalmazása sérült hajon a legideálisabb, hiszen ceramid és tejfehérje tartalmának köszönhetően a termék szembeötlően javítja a haj sérült szerkezetét. A búzafehérje pedig testessé és lággyá teszi a hajat. 

A Krémmánián az összetevők is megtalálhatók ITT.

Szóval egyenlőre marad a sötétebb haj. Már csak azért is mert mostanában nem akarom túl sűrűn festeni és így legalább nem látszik annyira ha lenövésem van.

15 megjegyzés:

  1. Az alfaparf tényleg jó :) De én nem merek már ilyesmit használni.
    Régebben a bambuszos termékeiket használtam.

    VálaszTörlés
  2. Miért akarsz svédszőke lenni,amikor az egész acrkarakteredhez borzasztó lenne.Neked vilàgositásban valóban csak a vörösig szabad elmenned.Üdv.Stylist.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. voltam már ezüst és ha hiszed hanem, nem volt borzasztó. (és azért nem jelent meg a kommented, mert spam-ba hozta.)

      Törlés
  3. Ugyanígy jártam szőkítés után én is :( Feketéből akartam váltani,lehetőleg "itt és most". Nekem rengeteg hajam ki is hullott, élesztőtablettát is szedtem vagy fél évig, és szépen kezdett visszajönni. De akkor lett az igazi, amikor a szőkített részek lenőttek.

    VálaszTörlés
  4. Akkor már értem a váltást, eddig nem volt világos az újbóli vörösség. Jól állt a szöszi is, de ez biztos praktikusabb, meg hát szintén illik hozzád.
    Gondolom, te nem az a kismama vagy, aki a fogantatástól szoptatás végéig nem hajlandó befesteni a haját. Volt egy ilyen ismerősöm és ugyan én még nem szültem, de el nem tudok képzelni, h így cselekedjek majd, mármint, h 1-2 éves lenövésem legyen...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én Csengével is festettem a hajam. Nem maga a festék ami ártalmas, hiszen nagyon minimális mennyiség ami felszívódik a bőrön keresztül, hanem az ammónia gőze amit belélegzik az ember lánya. Jól szellőző helyiségben kell festeni. Én anno megkérdeztem a dokit és ő azt mondta, hogy nyugodtan festessem. Nem bírnék tükörbe nézni és emberek közé menni 9 hónapos lenövéssel. Bocsi hiú vagyok. Manapság már nagyon jó minőségű ammóniamentes festékeket lehet kapni amúgy.

      Törlés
    2. Nekem azt mondta anno a doki, hogy annyi idő alatt, amíg a festék érintkezik a fejbőrrel,nem tud káros mennyiség felszívódni.(ami felszívódik, azt a placenta még meg tudja szűrni,bár ez szoptatáskor már nem játszik). Nagyobb baj az,ha valaki beszuszákolja a festék szagát.

      Törlés
    3. Nemrég a fodrászkellékes fiúknál jöttem rá (mármint hazudok, mert ők világosítottak fel, persze már vásárlás, fizetés, minden után), h az ammóniamentes festéknél a festék maga más, a hidrogénperoxid ugyanaz. Én azt hittem, abból is másfélét adnak hozzá. Én botor pedig azért nem vettem, mert még van egy bő fél lityó hidrogénem a nagy flakonból. LOL. De utána megnéztem a NH3 (bakker, emlékeztem, de azért bevallom, h csekkoltam, nehogy nagy hülyeséget küldjek el:))mentes festék színskáláját és picit elszomorodtam, mert élénk vöriből csak 1 tetszett igazán én pedig világ életemben többől kutyultam.

      Amúgy pedig köszi az infót, most már mindent tudok. ;)

      Törlés
  5. Ha valaki jóindulatú kritikát ír,azt törlöd?Bravó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nm tudom mire gondolsz, nem szoktam törölni kommentet.

      Törlés
  6. Hát...sebaj, csinos vagy biztos így is.:) Meg majd hamar lenő.
    Pusszantlak!Pocaklakó hogy van?

    VálaszTörlés
  7. nekem két dolog vált be, mikor gumis lett a hajam a szőkítéstől:
    - a kallosnak a placentás hajpakolása; nem a lattés, mert az enyhébb
    - és a TIGI mézes hajpakolása http://www.makeupalley.com/product/showreview.asp/ItemId=15627/Catwalk-Honey-&-Oatmeal-conditioner-/TiGi/Conditioner - nem tudom, h ezt lehet-e még kapni, de ez szuper volt.
    Remélem hamar magához tér a hajad :)

    VálaszTörlés
  8. Koromfekete voltam 7 évig. Most már szép szőke vagyok (nem ezüst, de szőke:)) a fodrászom türelemre intett, hogy világosabb hajat ő "egy füst alatt nem fog csinálni, mert az csak ártana a hajamnak, ha nekem megfelel, fokozatosan melírozza, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. (én eleinte nem is akartam szőkét) Aztán szép lett, másfél év alatt. Gondolom, ennyi időd nincs:)ja még annyi, hogy végig hordható fejem volt, sőt még jól is nézett ki a folyamat alatt is:)

    VálaszTörlés
  9. Egyszer én is megjártam a szőkével.Eredménye vágás és barnára lett festve,illetve sötét szőkére,de nekem az már barnának számított.Amíg terhes volt és szoptattam én nem festettem a hajam,de mákom volt,mert nem nagyon tért el a saját hajam a festettől.

    VálaszTörlés
  10. Én mindig magamnak festettem a hajam, de amikor "piros vörösből" lettem szinte "fehér szőke", akkor az átmeneti időszakot a fodrászra bíztam. Emlékeim szerint 3-4 alkalom kellett, mire kellően világos lett, de azóta magamnak festem a tövét. Elsőre a nagy procedurába nem mertem volna belevágni több év festési tapsztalattal sem, mert nem akartam sárga vagy szalmahajat.

    VálaszTörlés