Rendszeres olvasók

2012. október 25., csütörtök

Kell vagy nem kell egy kismamának - Te döntsd el! 1. rész

Amikor az ember lánya áldott állapotba kerül, akarva akaratlanul elkezdi nézegetni a babáknak mamáknak szánt termékeket. Ezt a gyártók és a forgalmazók elég rendesen ki is használják. Csak azért mert valamire rá van írva hogy 9M vagy new born, stb, sokszor dupla vagy tripla árat s képesek elkérni. 

Első alkalommal én/ mi is bedőltünk mindenféle hirdetésnek amik a Kismama magazinokban megjelentek. 6 éve még nem igazán nézegettem teszteket, tapasztalatokat  a neten, ha megtettem volna, akkor pár most már fölöslegesnek tartott pénzkidobástól és bosszankodástól megkíméltem volna magam.

Persze vannak olyan dolgok amik nagyon hasznosak és örülök, hogy anno megvettem (most nem kell újra) vagy tudom, hogy mik lesznek azok amiket újra vásárolni fogok. 

Először is azokkal a dolgokkal kezdem amik szerintem jók voltak és szívesen ajánlom másnak is kipróbálásra.


Az első dolog amit emlékeim szerint megvettem az a szoptatós vagy kismama párna volt.

4000-7000 Ft
Amíg Csenge meg nem született én használtam alváshoz, nagyon jól alátámasztja a pocakot, vagy éppen a lábaimat emelem meg vele. (egyetlen negatívuma van az az, hogy zörög minden mozdulatra)
Több féle változata van, én ilyen kukac alakút vettem. Amíg a kisasszony picuri volt én inkább fektettem rajta, nekem nem jött be az ezzel való szoptatás, később pedig kitámasztottuk vele amikor már nagyon ülni akart. 

Ha valakinek van egy kis kézügyessége azt otthon is elkészítheti magának kevesebb pénzből. 
A leírást hozzá ITT találod meg.

Aki volt már terhes az tudja, hogy bizonyos kellemetlenségek együtt járnak ezzel az állapottal. Ilyen pl. az előtej megjelenése is. Ekkor jön jól a melltartóbetét.

1100-3500 Ft.
Ebből lehet eldobhatót és moshatót is venni. Én végig az eldobhatót használtam amíg szükség volt rá, nekem valamiért nem jött be a mosható, igaz környezetbarátabb. Ez az a termék, amire ha szerencsétek van akkor jó sokáig szükség van (1 évig használtam), mert azért szerintem senki sem szeretne kellemetlen helyzetbe kerülni a felsőn megjelenő tejfoltokkal.

Ha már anyatej, akkor jól jön egy pár darab szoptatós melltartó is. Eleinte úgy voltam vele, hogy jók azok a sima melltartók amiket hordtam, de rá kellett döbbennem, hogy ez nem így van. Nem  volt kényelmes, és mivel úgy néztem ki mint aki a plasztikai sebésztől jött ki, bele sem fértem régiekbe.
Akkor nem nagyon törődtem vele, hogy milyen, hogy néz ki a melltartó (sima pamutot hordtam), de most már láttam nagyon szép melltartókat is.
Igaz mivel kismamáknak szánják néha horror áron adják.

A pamuttal az a baj, hogy nekem nagyon gyorsan kinyúltak és elszíneződtek. Szóval nem szívesen veszem fel újra őket, hát még, hogy az embernek is mutogassam....

Érdemes beszerezni egy jó minőségű mellszívót is.
Igaz azt mondták, hogy a kórházban nem nézik jó szemmel, de uram bocsát, már nem 1920-ban élünk, hogy kézzel kelljen lefejni azt a tejet, amit a gyermek minden szenvedésünk és kínlódásunk ellenére sem tud magához venni. Én ugyan a csomagba nem pakoltam be, de második nap már kértem a férjem, hogy hozza be, mert Csenge nem tudott szopizni. (igaz leadtam a lefejt tejet, de abban azért nem vagyok biztos sajnos, hogy a gyermek azt kapott amikor fent volt az osztályon).
800-35000 Ft.
Később is hasznos, hiszen a fölösleget simán, fájdalommentesen le tudod fejni, vagy ha valami miatt nem tudod szoptatni, de tejed az van, akkor ezzel könnyen megoldható. A legtöbb üzletben kapható mellszívó, már olyan, hogy a cumisüveg alját hozzá tudod csatlakoztatni. Ugye már szinte mindent lehet venni használtan és töredék áron, erre egyre több kismamákat, anyukákat összegyűjtő csoport alakul  a facebookon, de ez az a termék amit én nem vennék meg használtam, nekem ez túl intim.
Barátnőmnek volt elektromos változatban, Na az az amit ha beviszel a kórházban mindenki meg fog utálni, mert olyan hangja van, és állítólag annyira nem is túl kellemes érzés azt használni.
 
Szülésfelkészítő tanfolyamon javasolták, hogy a kórházba vigyünk magunkkal eldobható bugyit. Én az egyik kismama boltban vettem az alábbi  fajtát.

Ez volt az amit első felvétel után téptem le magamról és kétségbeesve hívtam a férjemet, hogy szerezzen valami másfélét, mert ez semmire sem jó.
Neki a gyógyszerész ismerőse javasolta a Tena eldobható bugyit.
Rugalmas pólyaszerű anyagból van (nem papír), a helyén tartja a betétet, nem mozdul el és 1 óra alatt megszárad. Ezt csak ajánlani tudom.
 
Ha bemész egy bababoltba akkor ott biztos, hogy a kórházi csomagba való dolgok összeválogatása során rád akarják majd sózni a gyermekágyas betétet.
2190 Ft/20 db
Meglátásom szerint nincs értelme ennyi pénzt kidobni rá, tökéletesen megteszi valamelyik éjszakai extra betét is (az Always tökéletesen megfelelt). Igaz itt is meg akartak győzni, hogy vegyek Tena betétet, de hallgattam a gyógyszerészre, és igaza volt.

Szülés után az ülés nagyon kellemetlen tud lenni (igaz nekem nagy szerencsém volt, 2. napon én már törökülésben ültem az ágyon, míg a szobatársaim minden mozdulatot megszenvedtek). Ekkor láttam meg, hogy az egyik kismama elővesz egy gyermek úszógumit. Először nem értettem, hogy minek is az. Majd felfújta, rátette a székre és úgy ült le. Kipróbáltam, tényleg kényelmes, hiszen nem nyom sehol se ahol nem kellene. 
Persze ebből is lehet kapni úgynevezett szülés utáni ülőpárnát, de ha úszógumit veszel azt később a gyermek is tudja majd használni ha nagyobb lesz. 
2990 Ft

790 Ft.
Ha meg már van egy gyermek, vagy több, akkor úszógumi biztosan van otthon, és azért az árkülönbség sem elhanyagolható.
 
Mi van akkor ha stressz hatására vagy egyéb okból kevés a tej. Jön a kétségbeesés, érdeklődés ismerősöktől, kutakodás a neten. Miután hazajöttünk és is bestresszeltem,  nem aludt, nem evett, csak sírt, és sírt, majd együtt sírtunk. Ennek köszönhetően egyre kevesebb volt a tejem. Védőnő azt tanácsolta, hogy próbáljam ki a tejserkentő teákat. Azon kívül, hogy az ízétől rosszul voltam, nálam semmilyen eredményt nem lehetett vele elérni. 
Hosszabb kutatómunka után találtam rá a MotherLove More Milk Plus kapszulára. Nem mondom, hogy olcsó. De minden pénzt megért. Már a 2. napon annyi tejem lett, hogy nem győztem gyűjteni és fagyasztani.
Termékleírás itt
Akkoriban csak webáruházban lehetett kapni, de most már egyre több helyen láttam, a többi termékükkel együtt.
Folytatás következik majd arról, hogy mik azok amiket megbántam, hogy megvettem magamnak. 
 

A kismamák  ruházkodásáról rengeteget lehetne írni, így az majd egy külön poszt lesz.
 
 



 


3 megjegyzés:

  1. Én párnákat nem vettem meg anno és nem is éreztem hiányát. A teára pedig szerencsére nem volt szükségem, de a többi tényleg nagyon hasznos!

    VálaszTörlés
  2. Hát ez nagyon hasznos és érdekes volt, köszi!

    VálaszTörlés
  3. Köszi, hogy leírtad! Örömmel várnám a hasonló tapasztalataiddal teli bejegyzésiedet!!!

    VálaszTörlés