Rendszeres olvasók

2011. június 7., kedd

Eszközök - anyagok

Mindenki aki sminkeléssel foglalkozik esküszik a jó minőségű anyagokra és eszközökre.
Itt is igaz az, hogy olcsó húsnak híg a leve. Szerintem már mindenki járt úgy, hogy egy olcsón megvásárolt sminkterméktől begyulladt a szeme, kiütéses lett a bőre, az olcsó ecset az első pár használat után szétesett. Persze allergiás reakció jelentkezhet egy drága terméktől is, de azért ez a ritkább eset. A minőség persze nem a csillagászati árat, még csak nem is a hangzatos márkát jelenti, hanem a dekorkozmetikumok esetén a pigment-tartalmat, vagyis a fedőképességet.
Az a termék nem jó, amelyikből már annyit kentél fel, hogy vakolat van az arcodon, de még mindig nem látszik semmi. Csak olyan helyen szabad vásárolni, ahol mindent ki lehet próbálni és az eladó is készségesen segít.
Jöjjenek azok amire szüksége van egy nőnek (ezt a pasik soha az életbe nem fogják megérteni):

- Arctisztítók, bőrlemosótej, tonik, hidratáló - mindenki a bőrének megfelelőt választ: a sminket csak tiszta bőrre szabad felvinni. Elrettentő példa az a dél-koreai lány aki 2 évig nem mosta le a sminkjét, mert mindig tökéletesnek akart látszani (http://www.harmonet.hu/orulet/59378-ket-evig-volt-rajta-a-smink.html&harmo=511198).

 -Alapozó: a legfontosabb beruházás a sminkkészletedben. A jó alapozó hibátlanná, természetessé varázsolja a bőrödet és egészséges ragyogást is kölcsönöz neki. Képesnek kell lennie elfedni a tökéletlenségeket és a tisztátalatlanságokat és simává teszi az egyenetlen bőrfelszínt. Mindig a bőrödnek megfelelőt kell választani, ez alatt a bőr színét és minőségét is értem. Az alapozó vadi célja, hogy úgy fessen, mintha nem is lenne. Illúzió!!! Felviheted nedves szivaccsal, ecsettel és persze a kezed mindig kéznél van. Előfordulási formái: alapozó stift, folyékony alapozó, krémalapozó, hab állagú alapozó, színezett hidratáló.


- Hibajavítók, korrektorok: sokféle kiszerelésben létezik ez is. Különböző textúrájú korrektor különböző problémás területre való. A szem alatti területre nedves és krémes állagút használj, míg a pattanások, hajszálerek eltüntetésére (zöld árnyalatú) szárazabb állagúnak kell lennie, hogy jobban tapadjon.

- Púderek, pirosítók: gondoskodik arról, hogy a smink tartós maradjon egész nap. Valamennyire felszívja a bőr természetes zsírtartalmát. A púderezés a sminkelés befejező része. További arcformázáshoz, kiemeléshez, árnyékoláshoz használhatunk színes púdereket, pirosítókat. Ez létezik por alakban, krémes, zselés, folyékony. és nem maradhat ki a sorból a bronzosítók sem. Egy szabály: Inkább 2 vékony réteg, mint egy vastag.

- Szemfestékek: rengeteg formában és árnyalatban kapható. Van szemhéjpúder, krémes állagú szemfesték, pigmetek, folyékony szemfesték, szemceruza, tus. Hatás tekintetében megtalálható a matt hatású szemfesték, csillámló szemfesték, hideg színárnyalatok, selyemfényű szemfesték.

- Szempillafesték: nagyon fontos, önmagában is növeli, csillogóvá teszi a szemet, tágítja a tekintetet. Felvitele előtt használhatunk szempillagöndörítőt is.

- Ajakápoló, szájkontúrceruza, rúzs, szájfény: az ápolóval előkészítjük az ajkakat a színezésre. Alapozás után vigyük fel, hogy mire a rúzsozáshoz érünk legyen ideje a hatóanyagoknak felszívódniuk. A szájkontúrok a viaszos anyagok miatt tartósan megmaradnak az ajkakon, mint a neve is mutatja kontúrozáshoz használjuk, de persze a teljes ajkat is színezhetjük vele és akkor a rúzs is tartósabban megmarad.
A rúzsok és a szájfények rendkívül változatos formákban vásárolhatóak meg.


Tanácsok az eszközökhöz, amikre szükséged lehet a sminkelés során:
-sminkszivacs: ennek jó minőségű habgumiból kell készülnie, hogy jól csússzon a bőrön.

- ecsetek, amikre szükséged lesz: nagyfejű púderecset, pirosító ecset, árnyékoló ecset, szemfestékecset, szemfestékszivacs, rúzsecset, legyezőecset, tusecset, szemöldökkefe.
Az ecseteket gondosan kell ápolni. Tisztításhoz én gyógyszertárban kapható sebbenzint használok. Egy keveset beleöntök egy tálba és abba mártom bele az ecset fejét, majd papírtörlőn áthúzom. Ezt addig ismétlem amíg a papír a törlés után tiszta marad. A benzin azért is jó, mert gyorsan elpárolog és steril is lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése