Rendszeres olvasók

2011. július 13., szerda

Gyermek kozmetikumok- Daylong Extreme SPF 50+ naptej

Nem titok, hogy van egy lányom (boszorkányom) akinek elég érzékeny bőre van, ezért nagy odafigyelést igényel kiválasztani számára  a legmegfelelőbb kozmetikumokat. Úgy gondoltam, hogy ezért indítok a bloggon egy olyan tesztoldalt, ahol a gyermekeknek készült termékekről írok.

A címben írt naptej, nem kifejezetten gyerekeknek készült, de a gyógyszertárban kérdésemre ezt ajánlotta a gyógyszerész. Mivel tengerpartra készültünk (tavaly nyáron) valami olyat kerestem ami elsősorban az érzékeny bőrnek megfelelő volt és magas fényvédelemmel rendelkezik.

A magyar nyelvű tájékoztatóban ez állt: a liposzóma alapú Daylong extreme SPF 50+ bőrápoló magas fényvédő faktorral(50+) rendkívül kényezteti bőrünket és megóvja az UVA és UVB sugaraktól. Illatanyagmentes, fotostabil, széles spektrumú filtereket tartalmaz, vízálló és homokálló. A Daylong extreme SPF 50+ fényvédő bőrápoló ideális minden olyan esetben amikor hosszan tartó napvédelemre van szükség, pl. trópusi vagy magas hegyi területeken/ helyeken.
A Daylong extreme 50+ fényvédő használata különösen javasolt a nagyon érzékeny bőrű emberek körében és abban az esetben ha 1 óránál hosszabb időt tervezünk tölteni a vízben.

Illata tényleg semmi. Egy nagyon sűrű állagú krémről van szó, amit a sűrűség ellenére könnyen fel tudtam vinni az izgő mozgó csemetére. A krém hamar beszívódott és nem maradt zsíros  tapintású utána a bőre. Elég sokat volt homokban (nem ragadt a bőrére a homok) és vízben, de a krém nem ázott le róla. Viszont ha szép barna gyermeket szeretnél, ne ezt a krémet vedd meg. A lányom annak ellenére, hogy rengeteget játszott a parton, ugyan olyan fehéren jött haza mint amikor mentünk. :) És ami még pozitív volt, hogy nem pattogott ki a bőre tőle.

Az ára ahol én vettem 4600 Ft volt, akcióban járt hozzá egy kis kiszerelésű arcra való naptej is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése