Rendszeres olvasók

2011. július 25., hétfő

Természetes szépségápolás - grapefruitmag cseppek

A lányomnak születésétől fogva vannak bőrgyógyászati problémái, dermatitisz, koszmó, szájszél perepedés, és még sorolhatnám tovább. A bölcsődei időszakban gyakran összeszedett mindenféle szokásos betegséget. Ezért elkezdtem kutakodni a neten és érdeklődni bioboltokban, hogy mit tudnak ajánlani immunerősítőnek. Szinte kivétel nélkül a grapefruitmag cseppekbe botlottam. Úgy gondoltam, hogyha már ennyi jót mondanak, írnak róla, akkor egy próbát megér. Első alkalommal behibáztam mert nem olyat vettem amit a lányom is ihatott.

Tudni kell, hogy van olyan ami alkoholban van oldva, de van ami glicerinben van oldva. Ez utóbbi való a gyerekeknek. A dobozon van is egy mosolygós arc általában.




A szája sarkát ezzel szoktam bekenni, ha kireped, hatásosnak tűnik, hamarabb gyógyul. Az immunerősítő hatását még nem tapasztaltam, mivel túl hosszú ideig nem ittuk.

Magamnak egyszer véletlenül vettem meg a Citrovital Grapefruitmag cseppeket és annak a tájékoztatójában nagyon sok felhasználási terület volt megtalálható.



A Grapefruit-kivonatot külsőleg és belsőleg, szervezetünk és környezetünk fertőtlenítésére egyaránt használhatjuk.
Belsőleg a következő problémákra javasolt:
Emésztési problémák, gyomor-bél rendellenességek, hasmenés, ételmérgezés, paraziták, baktériumok, vírusok és gombák által okozott fertőzések, candidiázis ellen. Szájfertőzések, foglepedék, fogíny problémák kezelésére. Nagyon kellemes leheletet eredményez, de hatásos köhögés, megfázás, torokfájás, fülgyulladás, orrmellék-gyulladás gyógyításában is. Eredményes csontritkulás kezelésében is, hiszen minimálisra csökkenti a csontveszteséget azáltal, hogy semlegesíti a szabadgyököket.
Külsőleg a következő problémákra javasolt:
Pattanások, lábujjak közötti gombás fertőzés, körömgomba fertőzés, különféle bőrproblémák vágás, seb, szemölcs, kiütés, viszketés, korpa, nátha, herpesz, fejtetű, bárányhimlő, kicserepesedett ajak és egyéb más problémák kezelésére.
Egyik legfontosabb felhasználási módja, az immunrendszer védelme és erősítése a krónikus immunproblémákkal szemben, mint az AIDS és a candidiázis.

A grapefruit a citrusfajták közé tartozik, fogyasztása világviszonylatban a citrom és a narancs után a harmadik helyen áll.

A grapefruit mag kivonatát 20-25 éve kezdték szélesebb körben alkalmazni paraziták, vírusok, baktériumok, gombák által okozott külső és belső fertőzések kezelésére. A grapefruit mag kivonat természetes méregtelenítő, erősíti és támogatja az immunrendszert. Nagy mennyiségben tartalmaz C és E vitamint, bioflavonoidokat. Antioxidáns tulajdonsága miatt képes a szabad gyököket semlegesíteni, elpusztítja a kórokozók citoplazmájának membránjait. Klinikai vizsgálatok 800-féle vírus és baktérium, 100 fajta gomba és bizonyos paraziták ellen találták eredményesnek.
Nagyon fontos tulajdonsága a grapefruit mag kivonatnak, hogy segít a vér, a testnedvek lúgosításában. A mikroorganizmusok, gombák, baktériumok, vírusok stb. nem képesek lúgos, oxidált környezetben élni. Bár a citrom, a zöld citrom és a grapefruit vegytanilag savas, a tesztek mégis azt bizonyítják, hogy amikor bekerülnek a test anyagcsere folyamatába valójában lúgos hatásuk, van. 
Van valami egyedülálló a grapefruit mag kivonat alkotóelemeiben. Használ, anélkül, hogy legyengítené a szervezetet, biztonságos, a candidiázis kezelésében úgy tűnik ugyanolyan hatásos, mint a nystatin, az oktánsav vagy egyéb a bélben fel nem szívódó gomba elleni szer. Használata áttörést okozhat a krónikus parazita-fertőzésben és gombás fertőzésekben szenvedő betegek számára.

Számos gyógyszerérzékenységben szenvedő egyénnél tapasztalták, hogy a grapefruit mag kivonat a kezelések során jobban tolerálható, mint egyéb eddig használt gomba elleni készítmény. Hüvelyi fertőzések kezelése során 20 beteg közül 15 jelezte, hogy 3 nap után 12 óránkénti használattal enyhültek tünetei.

A grapefruit mag kivonat alaposan tesztelt, biztonságos és hatásos, számos laboratórium és kutatóközpont által kipróbált szer szerte a világon.

Mellékhatása nem ismeretes, nem okoz allergiát. Az emberek 3-5 %-a allergiás a citrusfélékre, ezért kezdetben óvatosan, kisebb adagokban kell szedni a cseppet, bár az allergiások köréből is pozitív visszajelzések érkeztek használatával kapcsolatban.

    A GRAPEFRUITMAG KIVONAT FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI:

  • Vírus-szemölcs (verucca), herpesz vagy nátha esetén
  • A szájüreg és a fogak , kisebb fekélyek, szájpenész, gombás fertőzés, rossz lehelet, szuvasodás, fogkő, fogínygyulladás esetén
  • A torok és az orr fertőtlenítésére nátha, köhögés, rekedtség, torokfájás, gégegyulladás esetén
  • Szőrtüszőgyulladás, vágott seb, bőrkiütés, övsömör, ekcéma, szemölcs, bőrgomba, korpásodás, fejtetű esetén külsőleg
  • Gyomor-, bélrendszeri problémáknál: hasmenés, gombásodás estén, ezen kívül étvágy- és emésztésjavító, segít a normális bélflóra rendezésében
  • Aromaterápiás módszerként a fürdővízhez keverve, vagy inhalálásra, gargalizálásra
  • Sebek kezelésében avokádó- vagy olívaolajjal elkeverve, ecsetelő-szerként alkalmazva hatásos
  • Kiváló konzerváló hatása miatt befőttek eltevésekor, természetes kozmetikumok tartósítószereként meggátolja a penészedést
  • Krémekbe keverve hatékony ellenszere az ekcémának, herpesznek, pattanásoknak, fertőzéses eredetű bőrkiütéseknek
  • Izzadó lábak, intim testrészek szagtalanításában szintén hatékony
  • Háztartási fertőtlenítőszerként is rendkívül eredményes: élelmiszerek - zöldségek, gyümölcsök, húsok lemosására, takarításnál, klímaberendezések, hűtőszekrény, úszómedencék, házi szökőkutak, betegszobák fertőtlenítésére, penészedés gátlására, mosásnál ruhaneműk fertőtlenítésére
  • Napi 5 csepp 1 dl vízben megelőző hatású a hideg évszakokban, nehezebben kapható el az influenza, megfázás.
Kizárólag hígítva használjuk! Hígítatlanul szemölcsök, láb- és körömgomba esetén használható külsőleg. Citrusallergiában szenvedők nem szedhetik. Csecsemőknél és kisgyermekeknél kisebb adagot használjunk. Várandós anyukák is szedhetik.

A grépfrút nemcsak finom és C-vitaminban gazdag, hanem értékes természetes antibiotikus anyagokat is hordoz a magjában. A szert az utóbbi időben már hazánkban is be lehet szerezni, s így otthon is bárki felhasználhatja. Ám nem mindegy, hogy milyen fajtát, mire és hogyan.

Afták
A szájnyálkahártya fájdalmas fekélye esetén naponta többször is öblögessük át a szánkat grépfrútcseppes oldattal, 2 dl vízbe tegyünk 10 cseppet.

Berepedt szájzug
8 csepp kivonatot tegyünk 1 evőkanál olívaolajba, ezzel masszírozzuk be többször is az érintett területet. Ugyanígy használhatjuk kicserepesedett ajkak kezelésére is.

Ekcéma
2 evőkanál olívaolajba tegyünk 10 csepp grépfrútmagkivonatot, ezzel kenjük be naponta többször is az érintett bőrrészt. Ekcémánál és aknénál segít a kivonatot tartalmazó vízzel történő lemosás is.

Lábgomba
Egy kis vattapálcikát itassunk át hígítatlan grépfrútmagkivonattal, s ezzel ecseteljük be reggel és este a bőrt.

Torokfájás
Langyos vízbe csepegtessünk 10 csepp kivonatot, majd kétóránként gargalizáljunk vele. Ezenkívül naponta 4-6X 5 cseppet tegyünk vízbe, és igyuk meg.

Tyúkszem
Reggelente grépfrútcseppes vattapálcikával ecseteljük be a bőrt. Este 10-15 perces lábfürdőt vegyünk, ehhez is cseppentsünk 10 csepp kivonatot. Majd töröljük szárazra a lábakat, és tegyünk rá éjjelre egy sebtapaszt, amelyet előzetesen 3 csepp grépfrútmag-olajjal itassunk át.

Rovarcsípés
A kellemetlen viszketés és égés hamarabb megszűnik, ha a csípés helyét egy evőkanál olíva-, búzacsíra- és lenolajba tett grépfrútmagkivonat (10 csepp) keverékével alaposan bemasszírozzuk.

Fogszú
A caries megelőzhető, ha a fogmosást követően esténként a kimosott fogkefére 3-6 csepp kivonatot teszünk, s azzal a fogakat és a fogínyt alaposan átdörzsöljük.

Gyomornyálkahártya-gyulladás
6 héten keresztül naponta 3X 10 cseppet vegyünk be egy pohár vízzel. Figyelem! Amennyiben a gyomorfájás 1 héten belül nem szűnne meg, feltétlen forduljon orvoshoz.

Orrmelléküreg-gyulladás
Fél deci langyos vízbe 4 csepp oldatot tegyünk, majd egy szemcseppentő pipettával 5 cseppet tegyünk mindegyik orrlyukba. Szívjuk fel jó alaposan, majd fújjuk ki az orrot erősen. Az egész eljárást ismételjük meg naponta 3X.

Pattanásos bőr
Negyed liter vízbe tegyünk 15 csepp kivonatot, és ezzel mossuk le a pattanásos részt. Végül 3 percig masszírozzuk be a nedvességet a bõrbe, és leöblítés, törlés nélkül hagyjuk megszáradni.

Korpás fejbõr
Hajmosás után 10 csepp grépfrútmagkivonatot egyenletesen oszlassunk el a fejbõrön, masszírozzuk be gondosan, majd szárítsuk meg a hajat.

Székrekedés
Minden étkezéskor 1 pohár vizet apránként kortyoljunk el 10 csepp grépfrútmagkivonattal.

Vírusos szemölcs
Naponta 3x 3 cseppet tegyünk a szemölcsre. Este vegyünk kéz- vagy lábfürdõt, benne 15 csepp kivonattal.

Sebek
Kisebb és nem túl mély sebeket (horzsolás, késsel történõ vágások) könnyen és gyorsan fertõtleníthetünk grépfrútcseppes oldattal. Tegyünk egy pohár vízhez 10 csepp kivonatot, és öblítsük le vele a sérült részt.

Fogínygyulladás
Naponta 3X 1-2 csepp oldatot masszírozzunk be az ujjunkkal a fogínybe. Ha fogzuhanyt is használunk, 5 cseppet tegyünk a vízbe.

Fogfájás
Mielõtt még azonnal a fogorvoshoz rohannánk, próbáljuk ki a következõt: egy kis vattadarabkát nedvesítsünk be, formáljuk kifli alakúra, cseppentsünk rá 5-10 csepp grépfrútkivonatot, majd tegyük a fájó fogra vagy a fog és a pofazacskó közé.

Én az öblítőhöz is szoktam adagolni 10 cseppet (nem színezi meg a ruhákat) fertőtlenítés gyanánt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése