Rendszeres olvasók

2011. augusztus 5., péntek

Megérkezett az újabb BB krém - Skin Food Mushroom (tapasztalat)

Mivel elfogytak a BB krém teszterjeim, ezért úgy döntöttem, hogy rendelek egy teljes kiszerelésűt.
Miután a http://bbkrem.blog.hu/ oldalán található táblázatot átböngésztem, a Skin Food Mushroom krémre esett a választásom.

Amit ígér:
Hármas hatású BB krém, amely UV védelmet és mély hidratálást biztosít aloe és gomba kivonattal, miközben az Arbutin és Adenosine hibátlanná és rugalmassá teszi a bőrt.

Több funkciós arckrém, amely alapozóként elfedi a meglévő bőrhibákat, táplálja a bőrt a ráncok kialakulása ellen, és felgyorsítja a bőr regenerálódási folyamatát a fiatal megjelenésű és rugalmas bőr érdekében.

Az aktív Arbutin és Adenosine javítja a bőr szerkezetét a feszesítő hatása révén.

Az összetevői:
Tisztított víz, 
Titanium-dioxid: Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő. A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. 
Cyclomethicone: Az egyik leggyakrabban használt szilikon. A többi szilikonhoz hasonlóan bársonyos, selymes érzetet hagy a bőrön. A cyclomethicone un. módosítatlan szilikon viszonylag nagy molekulamérettel, így a bőrbe nem  szívódik fel, viszont segíti a bőr felső rétegébe juttatni a hatóanyagokat. Gyorsan elpárolog. Bőrápoló és hajápoló termékekben egyaránt használt.
Butylene glycol: A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.  
Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone: A CosIng besorolás szerint felületaktív anyag és emulgeálószer. 
Ethylhexyl Methoxycinnamate:  Más néven octinoxate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására veszít fényvédő képességéből. Az összetevővel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy ösztrogén (egyik fontos női hormon) jellegű hatása van, különösen kisgyerekekben és terhes nőkben. Az octinoxate beszívódik a bőrbe, és úgy tűnik, hogy ott segíti a káros szabad gyökök termelődését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól.
Ceresin:  Szénhidrogének komplex keveréke, melyet ozokerit tisztításával állítanak elő. Sűrű, viaszos anyag, melyet elsősorban sürítőanyagként használnak. A CosIng szerint továbbá még elektromos töltődést megakadályozó, emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és hajkondícionáló összetevő is. 
Arbutin: egy növényi eredetű bőrfehérítő, depigmentáló összetevő. Gyakran használt távol keleti bőrápolási termékekben 3% körüli koncentrációban. A bőrfehérítésben több, más hatásosabb növényi kivonat is ismert, például a kojic acid. A fehérítő hatáson kívül némi antioxidáns tulajdonsága is van az összetevőnek.
Boron nitride: átlátszatlanná tevő segédanyag.
Sorbitan olivate: emulgálószer
Phenyl trimethicone: Szilikon féle, mely a dimethicone-nál szárazabb utóérzetet hagy maga után. A többi szilikonhoz hasonlóan bőr- és hajkondícionáló anyag. Habzásgátló tulajdonsága is van, vagyis megakadályozza, hogy a krém habozzon ha rázzák.   
Vinyl Dimethicone / Methicone Silsesquioxane Crosspolymer: Egy modern szilikonféleség (silicone resin silicone rubberrel bevonva), mely egy Estee Lauder szabadalom szerint egyedülállóan selymes és puha érzetet hagy maga után a bőrön, valamint képes vizuálisan a finom ráncok és a tág pórusok eltüntetésére is.
Stearic sav: Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Talc: Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő.
Lecitin: Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.
Phenoxyethanol: Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló.
Methylparaben: Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos

Sárga, vörös és fekete vasoxid: különböző színárnyalatokat előállítva segítségükkel. Nem mérgezőek, a páratartalomra közömbösek. Kozmetikai használatra a vasoxidokat szintetikus úton állítják elő, evvel biztosítva a szennyezőanyagok kiszűrését, amelyek amúgy a természetes eredetű vasoxidokban megtalálhatók.Adenozin 2%

Aloe vera levél, 
 
 Kamillavirág kivonat


Bisabolol: kamillaolajban található aktív anyag
Shiitake gomba kivonat


(Forrás: Krémmánia.hu)

Használat:
Ujjal arc, orr, áll és homlok sorrendben kell felvinni.
Vékony rétegben kell alkalmazni és végül finomban bepaskolni a bőrbe.

Ezt is a BB Krém Webáruházból rendeltem. (Augusztus 3-án rendeltem, ma reggel már csörgött a futár, hogy a portán vár rám)

Skinfood Mushroom 50g
A csomagolása egy kissé meglepett. A BB krém teszterek és a Cacao krém után szintén valami hasonló elegáns dolgot vártam. Hát nem. Fura is volt a kis boríték a futár kezében. Ennek nincs doboza, csak egy átlátszó műanyag fóliába volt "behegesztve", amin olvasható a magyar nyelvű leírás. A kupakja papír borítású, (azt még elegánsnak is mondhatjuk) és a tubus szája le van fóliázva.

Mivel reggel már tettem fel alapozót, így csak ah hazamentem tudom kipróbálni és fényképet készíteni arról, hogy valójában mire is képes.
Elöljáróban annyi, hogy az illata nagyon fincsi.

A tájékoztatóban benne van, hogy milyen sorrendben kell felkenni. Na én próbáltam az alapján (igaz nem állt rá a kezem) és másnap pedig a jól bevált sajátos sorrendemben (orr, arc, homlok ás áll). különbség a kinézetben semmi nem volt. :)
A fedőképessége közepestől egy kicsit jobb, és ahogyan ígéri az olajos csillogást nem kontrollálja (de hát ennek kiküszöbölésére ott a jól bevált púder)
Balról jobbra:
-az első kettő a felvitel után közvetlenül
- a bal alsó 15 perc elteltével készült
- a jobb alsó pedig púderrel (és megszárított hajjal)

Teljes sminkben:


2 megjegyzés:

  1. Nota: Todo el crédito para la codificación actual y procedimiento de modificación va a
    los magos de xda-developers .
    Deseo de recortar la imagen , modificar el brillo y distinción, o añadir un toque creativo a las imágenes
    ?

    Here is my website whatsapp para pc

    VálaszTörlés
  2. Eating disorders aren't confined to the young anymore.
    Supplement use is big money, which is why you see the pharmaceutical companies joining in the selling campaign. Psyllium has even been shown to help some people
    who have irritable bowel syndrome.

    Feel free to surf to my website: laxative

    VálaszTörlés