Rendszeres olvasók

2011. szeptember 19., hétfő

Garnier BB krém tapasztalatok

IMÁDOM!!!
 
 Ugye a megjelenést követően sikerült lecsapnom a Garnier BB krémjére, vagy ahogyan ők nevezik Miracle Skin Perfectorra.
Már korábban is használtam többféle BB krémet, de nálam valahogy nem váltották be a hozzá fűzött reményeket. nekem nem gyógyult be hamarabb a pattanás nyoma, nagyon zsíros lett a bőröm tőle, stb.

Mivel erről már olvastam máshol is alig vártam, hogy használatba vehessem. 
A bőröm ennek ellenére, hogy 30 éves elmúltam, mg mindig problémás. Néha akkor görcsök jönnek ki rajtam, hogy még nézni is rossz, ráadásul nagyon csúnyán gyógyulnak, valami folt mindig marad utána, mg akkor is ha nem nyomkodom. Kíváncsi voltam, hogy ez a krém mire képes.

Amit ígér:
Azonnal tökéletes bőr - 24 órás hidratálás - Ragyogó bőrszín - Sima bőrfelszín - Az apró ráncok és bőregyenetlenség elfedése - UV B védelem15-ös fényvédő faktorral. 

Mivel a napokban voltak a nehéz napok, és ilyenkor aztán igazán ki tudok rügyezni, most is azt vártam, hogy majd a fejem tele lesz szebbnél szebb pattanásokkal amikor a MAC sminkelésre megyek. 
De nem, ami ki akart jönni rajtam, azt még csirájában elfojtotta a krém. Összesen 1 nagyobb valami lett az államon, de azt is annak tudom be, hogy a Pesti "tiszta levegő" nem igazán használ a problémás bőrömnek (ez sajnos tapasztalat). 

Az illatára nem tudok semmit mondani, mert nekem nem, tűnt fel semmi. Felvitel után pedig olyan mint egy nagyon könnyű hidratáló. Észrevétlen. Természetesen csillog utána az arcom, ha a tükörbe nézek, nincs olyan érzésem, hogy mindjárt szétfolyik a fejem. Igaz engem ez a kis csillogás is zavar, de ez könnyen kiküszöbölhető púderrel. 
Arctisztítás után, semmi nincs az arcomon (vaku nélkül)
Vakuval  
Ennyit használok az arcomra
Felvitel után közvetlenül:
Vakuval
10 perccel később
Vakuval
 Lepúderezve:

Kíváncsi voltam az összetevőire ezért ismét segítségül hívtam a Krémmánia oldalt.

A SKINFOOD Mushroom krémemet már kielemeztem: itt.

Na nézzük akkor hogy mi van a Garnierben:
-Víz
- Isononyl Isononanoate: Bőrpuhító, emollient anyag, amely selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Paula Begoun szerint észter (egy alkohol és egy sav reakciójából víz kilépésével keletkező vegyület) féle, mely természetesen a kakaóban és a levendulaolajban található meg. 
- Isohexadecane: Színtelen, szagtalan, krémes, sűrű állagú bőrpuhító anyag (emollient) és oldószer. Magas tisztaságú isoparaffinok keveréke, ami nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Sűrűbb állagú krémek, alapozók gyakori összetevője. 
- Glycerin:Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog.  
- Alcohol denat: Denaturalt alkohol. A kozmetikumokban oldószerként, sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos. A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, és elősegítheti a káros szabad gyökök képződését is, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található. A híres amerikai bőrgyógyész, Leslie Baumann szerint kerüljük azokat a készítményeket, ahol az alkohol az INCI lista első 7 helyének egyikén található. (itt az 5.) 
- PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate:  Szilárd, puha, sárga színű, enyhe illatú emulgeálószer, tisztítószer és olaj-víz emulzió stabilizáló. Gyengéd összetevő, mely kellemes utóérzetet hagy maga után. Forrás: SpecialChem 
-Ethylhexyl Methoxycinnamate: Más néven octinoxate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására veszít fényvédő képességéből. Az összetevővel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy ösztrogén (egyik fontos női hormon) jellegű hatása van, különösen kisgyerekekben és terhes nőkben. Az octinoxate beszívódik a bőrbe, és úgy tűnik, hogy ott segíti a káros szabad gyökök termelődését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól.
Methyl Glucose Sesquistearate : nincs róla leírás
- Cetil Palmitate:  fehér, kristályos, wax szerű anyag, melyet bőrpuhító anyagként használnak a kozmetikumokban.
- Nylon-12 EWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.
- Cyclohexasiloxane Bőrjavító (skin conditioning) és bőrpuhító (emollient) anyag. A többi szilikonhoz hasonlóan könnyen kenhető és selymes érzetet hagy maga után.  Nem szívódik fel a bőrbe, hanem a bőr felszínén védőréteget képez.
- Propylene Glycol:  A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Részletesebb információ a cosmeticscopon és a truthinagingen. 
- Hydrogenated Polyisobutene Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.
- Stearyl Alcohol:  Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, stabilizáló és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A stearyl alkoholnak a kis molekulasúlyú alkoholokkal ellentétben nincs szárító hatása a bőrre, hanem kifejezetten hidratáló hatású. 
- Magnesium Aluminum Silicate: Átlátszatlanná tevő, összecsomósodást megakadályozó és főleg sűrítő segédanyagként használt a kozmetikumokban. Nagy molekulamérete miatt nem szívódik be a bőrbe. 
- Phenoxyethanol EWG Kockázat: 3 - 4, EWG Adat: Korlátozott Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló.  
- Parfum / FragranceIllatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak 
- Caprylyl Glycol: Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását. 
- Lithium Magnesium Sodium Silicate:Térfogatnövelő és sűrűség szabályozó segédanyag. 
-Disodium EDTA EWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).  
- Linalool iEWG Kockázat: 4, EWG Adat: Korlátozott Levendulából kivont illatosító anyag. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve. Egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Forrás: cosmeticscop  
- Caffeine EWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes Koffein. A bőrön alkalmazva három fő hatása van: antioxidáns, vízhajtó (átmenetileg simább bőrt eredményez) és érszűkítő (szem alatti puffadás, sötét karikák ellen hatásos lehet 
- Ascorbyl Glucoside: A C-vitamin egy formája glükózzal kombinálva. Az összetevő gyártója, a Hayashibara cég szerint miután az ascorbyl glucoside beszívódik a bőrbe, az összetevő C-vitaminná és glükózzá bomlik le, így hatása a tiszta C-vitaminnal szinte egyező. Az összetevő előnye, hogy az ascorbyl glucoside fény és levegő jelenlétében stabilabb, mint a tiszta C-vitamin.
 - Geraniol Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Potenciális bőrirritáló. 
- Cellulose Acetate Butyrate:Cellulózból (az egyik fő növényi rost) előállított felületi hártya képző anyag. 
- Polyphosphorylcholine Glycol Acrylate: Felületi hártyaképző anyag. 
- Citral: A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják.
 - Ammonium Polyacryldimethyltauramide / Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate: még nincs róla leírás 
- Polyvinyl Alcohol: Vízben oldódó mesterséges polimer, amit a kozmetikumokban felületi hártyaképző anyagként használnak. 
- Sodium Chloride: Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
-Butylene Glycol EWG Kockázat: 0 - 1, EWG Adat: Korlátozott A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
- Sodium Hyaluronate: A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.
 
Azért van benne jó pár közepes kockázatú anyag :( De ami nem öl meg az erőssé tesz, hátha ez igaz a bőrömre is. Eddig csak +.





7 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett a poszt , főleg az összetétel elemzése , bírom az ilyen infókat :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy sebgyógyítás terén is beválik :)
    Én is imádom, tuti, hogy újra megveszem, ha ez a tubus elfogy :)

    VálaszTörlés
  3. hol lehet ezt beszerezni? már néztem dm-ben,rossmann-ban, müllerben (Bp), de sehol semmi. Ti hol vettétek?

    VálaszTörlés
  4. Én Miskolcon vettem a Müllerben :)

    VálaszTörlés
  5. óóó pont ott jártam egyik nap és meg sem néztem.. :( no sebaj. hátha hamarosan bekerül a rossmann-dm-be.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. DMben már lehet kapni, ott 2500ft a krém, a sima arckrémek között van :) én az Árkádban vettem amúgy, ott tuti van.

      Törlés
  6. Nagyon jó az új BB krém imádom nagyon könnyű finom krém ezért nem kényelmetlen a viselése nyáron sem nem ragad nem folyik tökéletes!!!!!

    VálaszTörlés