Rendszeres olvasók

2012. február 8., szerda

Farsangra ganguro - avagy hogyan csináljak hülyét magamból

Leszögezem, ez az egyik olyan stílus ami annyira távol áll tőlem mint Makó Jeruzsálemtől. Soha nem vonzott a manga világa és a kaján kívül semmi ami Japán és egy kicsit is bizarabb a kelleténél. Ma olyan migrénem van. hogy melóból is hazajöttem délelőtt és végigaludtam a napot. Amikor felkeltem arra gondoltam, hogy csinálni kellene valamit ami nem jellemző egyáltalán rám. Az eredményét majd látjátok mindjárt.

De mi is a gangoru? Nekem is utána kellett keresnem, és ezt találtam róla.
Maga a gan­guro szó japán kre­ál­mány; az arc és a fekete írás­je­gyek­ből tevő­dik össze, tehát jelen­tése: „fekete arc”. Mint önálló divat­irány­zat, a 90-es évek ele­jén jelent meg Japán­ban, majd egyre nép­szerűbbé kez­dett válni a fia­tal, tizen­éves lányok köré­ben, 2000-re pedig az irány­zat kép­vi­selői­nek száma elérte csúcs­pont­ját. Ter­mé­sze­te­sen ma is sok követője akad a gan­guro trend­nek, főként a japán fővá­ros Shi­buya nevű körzetében

 A gan­guro lét első­sor­ban a meg­je­le­nésre, külsőre nyomja rá a bélye­gét, tehát feles­le­ges lenne mély filo­zó­fiai tar­tal­ma­kat keresni benne. Az álta­lá­nos külsőre vonat­kozó kri­té­ri­u­mok a követ­kezők:
1. ter­mé­szet­el­le­ne­sen sötét­barna arcbőr (nem mintha egy japán ember­nél bár­mi­kor is ter­mé­sze­tes­nek hatna a barna bőr);
2. erő­sen kisző­kí­tett, akár ezüs­tö­sen csil­logó pla­ti­naszőke haj, de a narancs­sárga haj­szín sem ritka;
3. dur­ván feke­té­vel kon­tú­ro­zott sze­mek, ese­ten­ként műszem­pil­lák, a szem­hé­jak viszont szi­go­rúan fehérre van­nak festve, ahogy a szájra is fehér (vagy pasz­tell­színű) rúzs kerül;
4. vilá­gos, főként rózsa­szín vagy fehér ruhák, mini­szok­nya és plat­form cipő;
5. sok kis kiegé­szítő és arcra ragasz­tott mat­ri­cák.

 Az elkészítése nem okoz problémát szerintem senkinek, hiszen még útmutatás is van hozzá.
Nehezemre esett a stílusnak megfelelő ruházat összeállítása is. Nézzétek el nekem, de ami eleve nem tetszik, nem tudok vele azonosulni. Ennyi tellett tőlem.
Na de lássuk, hogy hogyan csináltam magamból hülyét.
 
 
 
 
A férjem akárhányszor összefutott velem a lakásban csak ennyit mondott: "B@szszus, de ronda vagy, már bocs!" :D És igaza van.

Amit használtam:
Arc:  Sleek Translucent loose powder 286 Light, amit kabuki ecsettel vittem fel.
Szem: Fehér vastag szemceruza, fehér szemfesték és egy kis lila, valamint fekete tus. A műszempillát ki ne hagyjam.
Száj: fehér szemceruza és szemfesték (mivel nincs fehér rúzsom)
Lemosni rosszabb volt, mert a Sleek nagyon ragaszkodott hozzám.

14 megjegyzés:

 1. :O :D:D hogyismondjam. a kivitelezés jó,de az alapkoncepció...mindig tudtam,hogy valami baj van a japánokkal.(a bugyiautomata óta meg pláne)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még ha csak a bugyiautómata lenne a furcsa, de én láttam már tőlük sokkal de sokkal bizarrabb dolgot is. :S de nem részletezem inkább, mert az egy másfajta blog része lehetne csak.

   Törlés
 2. nekem tetszik :D szeretem ezt az irányzatot, meg a gyarut. és örülök neki, hogy ilyen barátságos lett a bejegyzés, sokan szidják. bár igaz, hogy nonszensz :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elfogadok én minden irányzatot, legfeljebb nem értem a miértjét és azért mert nem értem mg nem érzem szükségét, hogy szidjam őket. Ha így érzik jól magukat akkor hajrá.

   Törlés
 3. Egyetértek Veled Viki, én is elfogadok bármilyen irányzatot. Ha nekik ez a jó, miért ne, így lesz sokszínű a világ. Szerintem jól összehoztad. :)

  VálaszTörlés
 4. Sztem nagyon nagy!!!:)Nagyon jól eltaláltad!!!:)Mennyi smink kell ehhez???:) És mire leszedi az ember???:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A posztba leírom, hogy mit használtam hozzá. Amúgy nem egy nagy anyagigényű smink.

   Törlés
 5. úristen :DD
  csúnya nem vagy, csak a smink bizarr :D
  bár esküszöm, jobban tetszik, mint az "eredetiek", láttam már tök narancssárgára festett arcot,rózsaszín szemekkel, na attól hányingerem lett :D

  VálaszTörlés
 6. Én mint a Fashion in Japan blog szerkesztője, gratulálok :D
  Nagyon jól sikerült :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Vártalak, mert kíváncsi voltam egy szakértő véleményére is :D Köszi!!

   Törlés
 7. engem egy "Anima figurára" emlékeztet :) Komoly !!!!!!

  VálaszTörlés
 8. szerintem nagyon állat lett !! :-) az alsó szempilla halálos, nagyon tetszik :-D

  VálaszTörlés