Rendszeres olvasók

2012. június 8., péntek

Ikonok bőrében - XXI. századi Kleopátra

Eszter annak ellenére, hogy mostanában nem vagyok túl aktív, nem felejtkezett el rólam és ismét meghívott, hogy bújjak egy ókori ikon bőrébe. Ez a kérés most nagyon jókor jött, mert éppen egy ókori Egyiptomban játszódó könyvsorozatot olvasok, igaz nem Kleóról.

Őt tartják a történelem talán leghíresebb, de mindenképp leghiúbb uralkodónőjének. Kleopátra a legendák szerint minden áldott nap mézes- szamártejes fürdőt vett, hogy fiatalságát, csábos külsejét megőrizze.
Bár a történészek azt mondják, hogy mégsem volt annyira szép, mint ahogyan elképzelték, inkább intelligenciájával,  politikai tudásával és kisugárzásával hódította meg Cézárt és később Marcus Antoniust is.

Ha Kleopátra szóba kerül először Liz Taylor jut eszembe, de nekem Monica Bellucci által megformált Kleo sem közömbös (a férjem meg egyenesen oda meg vissza van érte)

 
.  Robert Jones sminkje Tina Turner-en
És az én verzióm:

A többiek munkáját pedig itt láthatjátok:

10 megjegyzés:

 1. Úgy látszik, a Monica Belucci imádatban egyetértenek a férjeink...

  Szerintem király lett ez a mostani Ikonok! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem azért mert ő annyira NŐ.
   Nekem is tetszik a mostani és mindenkié nagyon jó lett.

   Törlés
 2. Jó a hajad.:D

  A smink szemrésze tetszik, de valahogy a rúzs nekem agyoncsapja kicsit.:/

  VálaszTörlés
 3. Monicáról vagy jót vagy semmit. Valóban Istennő. Sajna a kisugárzás egyedi dolog,az nem tanulható.
  Nem akarok szakmai dolgokba beleszólni, miután semmi, de semmi érzékem és tudásom nincs a tárgy irányába. Csupán annyi tűnt fel, hogy mintha az eredeti falfestményre hajazna az ajkak "fényezése". Az első képpel összevetve, ami biztos nem a legelső és leghitelesebb Kleó ábrázolás,na azzal összevetve oldalhelyes. (Ezt Voga Processzor szokta használni a kedvenc reggeli műsoromban, de Ti lányok úgyis Balázsékat hallgatjátok)

  VálaszTörlés
 4. Monicáról vagy jót vagy semmit. Valóban Istennő. Sajna sok minden tanulható, de a kisugárzás az adottság.
  A sminkről 1-2 szó, anélkül, hogy értenék hozzá. Az első képen biztos nem az első és egyetlen hiteles ábrázolás látható Kleóról, de sztem az ajkak "fényezésével" Viki azt a rajzot hozta vissza valamennyire.
  Ugyan csak találgatok, de a napom jól telt. Néha egy indiánlány bemutatózott a szobában( a gyerek táncolt), máskor pedig volt egy saját Kleopátrám!
  Izgi élet ez azért:)
  Apa

  VálaszTörlés
 5. Úgy látom az uram garázdálkodik az oldalamon a nevemben :D Először nem is értettem ezt a Voga dolgot.

  VálaszTörlés
 6. Jó lett :) A hajad bírja még a változtatásokat? :)

  VálaszTörlés