Rendszeres olvasók

2012. március 1., csütörtök

Hercegnő topánkák - ami nem látszik az esküvőn a ruha miat

Jó, ez így nem teljesen igaz, hiszen ez függ a ruha hosszától is, de általában nem látszik a cipőből semmi. Ez engem különösebben nem érdekelt, hiszen cipőbolond vagyok :) így nem sajnáltam akkor a 20e forintot kiadni egy kényelmes és mégis szép cipőért. Mivel én pici vagyok és a választott ruhám hosszán nem nagyon lehetett változtatni, így maradt az a megoldás, hogy keressek 9 cm  sarkú cipőt :) Ez mostanában könnyebben kivitelezhető lenne, hiszen ha felmegyek a vaterára vagy más rendelős oldalra, szinte csak ilyeneket lehet találni, de akkoriban nagy fejtörést okozott. Persze a fő szempont az volt, hogy végig bírjam benne az estét. A Salamander cipőbolt volt az egyetlen ahol megfelelőt találtam. Arany, 9 cm-s, fogja a bokát,  csodás (legalább is nekem az volt) és KÉNYELMES. És ez lényeges, hiszen végig rajtad lesz, igaz lecserélhető papucsra vagy tornacipőre, de az nem minden ruhához illik :DDDDDDDD 

Az idei trendben, mint mindenhol a virágok itt is szerepet kaptak (csak nehogy átess a ló túloldalára és úgy nézz ki mint egy virágoskert). 

Kezdjük a lapos cipőkkel, hiszen nem mindenki szereti a magassarkút, és szerintem nem szerencsés pont az esküvője napján magasat választanai, ha még az életében nem volt rajta olyan. 

 
 
 
 

Jöhetnek az alacsony lányok megmentői :) Itt aztán elég széles a sarokmagasság. Van az a nem is magas, nem is törpesarkú, hanem valami köztes és persze az extra magas sarkak.
 

 
Otthon is elkészíthető (DIY)
Hasonló otthonra (DIY)
 
Nem vagyok egy Paris Hilton rajongó, de a cipők gyönyörűek
 Mivel egyre inkább teret nyer a színes menyasszonyi ruha, így a cipők is színesednek. 
 


Otthon ezt is el lehet készíteni :) (DIY)
 

 A végére hagytam egy "gyilkos cipőt" nekem volt ilyen fazonú szandim. 1 óránál tovább nem lehet benne bírni, mert szétvágja az az egy kis pánt a lábfejedet. Táncolni még annyira se, mert tuti balesetveszélyes.
 Találtam egy oldalt ahol házilag alakítanak át cipőket, érdemes megkukkantani:
http://stylesizzle.com/bridal/diy-wedding-shoes
http://fashionmargoggirl.blogspot.com/2011/08/maeg-it-yourself-jewel-embellished.html

Szerintem mindenki tudja, hogyan kell cipőt venni, de azért leírok néhány jó tanácsot.

Amennyiben lehetőségünk van rá,délután  induljuk cipőt vásárolni, mert estére a lábunk kicsit megdagadhat.

Ne felejtsünk magunkkal vinni próbazoknit (harisnyát)! Néhol megengedik, hogy a nyári cipőket, szandálokat, papucsokat mezítláb próbáljuk fel, de ne tegyük, már csak higiéniai okokból sem! Ha ilyen helyen vásárolunk végül, akkor otthon mindenképpen fertőtlenítsük a cipőt kívül-belül (az illatszerboltokban kapható cipőfertőtlenítő spray, de gyógyszertárban is kérhetünk alkoholt vagy más szert a célra).

Mindig próbáljuk fel mindkét darabot, és tegyünk benne néhány lépést az üzletben. Jó, ha a lábujjaink körül marad egy kis hely a cipőben, máskülönben az új szerzemény akár már egy óra viselés után is kellemetlenül nyomhatja a lábunkat (és megy a gardrób aljára).

Szintén tanácsként mondom, hogy a nagy nap előtt érdemes többször is hordani otthon a cipőt, hogy ne érjen váratlanul ha a cipő feltöri a lábad. Ha előtte betöröd kicsit és megtapasztalod, hogy hol tör, tehetsz ellene. Kapható már többféle eszköz több gyártótól is. Reha Kft., DM - Balea, és persze a Scholl.
Kidörzsölés elleni stift
Vízhólyag kezelő tapasz
Talppárna


Annyival módosítanék, hogy kényelmes és tartós cipőt nehéz találni :) Én az enyémet már 5 éve nyúzom és semmi baja nincs. Még sarkaltatni sem kellett, pedig én általában 2-3 hónap alatt eljárom a gyári sarkakat.
próbáltam olyan képet találni amin látszik a cipőm, de itt is igaz amit címnek adtam. nehéz volt
 Annyira puha bőrből van, hogy soha nem törte fel a lábamat, pedig nekem is az achillesemet minden cipő feltöri.

Ki milyen cipőt választana?



4 megjegyzés:

  1. én olyat,ami nem tör. de esetemben ilyen nem azaz nem léezik. életem legnagyobb fájdalma egy mesegyönyörű bárány(?)bőr clarks szandi. drága volt,a boltban semmi gond, de ragtapaszok ellenére is véresre töri az achilles-inam, és úgy nyomja a külső lábélem fél km után.... mminden tavasszal küszködöm vele lassan 5 éve, de semmi. és természetesen a többi cipő is ilyen.szóval szerintem a kényelmes cipő valami legenda.:D
    egyébként 5-6 centis sarkú, nem túl hegyes,nem túl kerek orrú. bokapánt, bőr, kívülről rátett fehér szatén.(bár asszem valami mással vonják be őket) szóval visszafogottat:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem 3 éve kellett fehér cipő a szalagavatóra. Magasat mert én is kicsi vagyok, nem drágát, és kényelmeset. :) Az Auchanban találtam egy gyönyörű fehér ezüstözött cipőt (8 cm-es sarokkal) 1500Ftért. Extra kényelmes volt, pedig ilyet nem gyakran mondok cipőre. Tudtam használni pár hónapig aztán egyik napra besárgult a ragasztó, meghalt a cipőm. Mindig emlékezni fogok rá :) :D Tehát az olcsó kényelmes cipő nem csak álom :)

    VálaszTörlés
  3. Hú, itt aztán tudnék válogatni! :P
    Én max 8centiig tudok menni magassarkúba, és még nem áll szándékomban férjhez menni, de lehet, hogy bevállalnék egy platformcipőt, de nekem azon belül nagyon megvannak a határok, hogy mi az ami még tetszik, és mi az ami már túlzás :S

    VálaszTörlés
  4. Egyik szebb mint a másik, nehéz lenne a választás. Nagyon tetszik, hogy ilyen részletesen összeszedted ezeket a lehetőségeket!!! :)

    Nézz be hozzám is, avianarahl.blogspot.com

    VálaszTörlés