Rendszeres olvasók

2012. március 11., vasárnap

Kézműves Kupa Miskolc - 2012

Mint ahogyan a FB oldalon írtam, egy műkörmös lány - Juhász Andrea- a blognak köszönhetően megkeresett, hogy nem-e tudnám kisegíteni a Kézműves Kupán. Első olvasásra a levele lesokkolt, majd feldobott, és utána jött a mini depi, hogy te jó isten, mit is csináljak. Gondolkodtam rajta múlt évben, hogy indulni kéne fantázia smink kategóriában, de valahogy az Esküvői témára semmi nem jutott eszembe. Ezért is volt dilemma nekem ez a felkérés. Kaptam fotókat a modellről, az ékszerekről és az alapján kellett valamit kiagyalnom (okozott pár álmatlan éjszakát). 

Igaz már 10. alkalommal rendezték meg a versenyt, de szerintem én kb. 1x voltam rajta, amikor  még a régi iskolámban szervezték. Kíváncsi voltam, hogy milyen egy nagy volumenű verseny, ami már nemzetközivé nőtte ki magát. 

Nagyon korán kellett kelnem, hiszen fél7-re volt megbeszélve a találkozó. Gyors regisztráció után közölték, hogy én csak akkor mehetek be, ha veszek belépőjegyet :) 
Miután túl voltunk a formaságokon, gyors kipakolás és nekikezdtünk a modellnek. Andrea a karját ragasztotta tele strasszokkal én pedig csináltam a sminkjét. (itt jegyzem, hogy, hogy láttam nála egy nagyon jó kis "ceruzát", amivel a köveket nagyon egyszerűen lehet a helyükre pakolni és nem olyan szenvedős mint a rózsafa pálcika) 
 Másfél óra volt a smink elkészítésére, felöltözésre, frizurára. 
Munka közben

Több face chartot is vittem magammal, végül erre esett a választás.
A körme ilyen lett és most tudtam meg, hogy 2. helyezést ért el vele Andi :)) Gratulálok
Az biztos, hogy nem egyszerű egy ilyen verseny. Csak kapkodtam a fejem amikor a fodrászokra került a sor, "10 perc áll rendelkezésre a frizura elkészítésére, ...stb". Volt olyan pörgés, hogyha akarnám se tudnám megmondani, hogy a fényképeken éppen mely kategóriákba tartozó hajak vannak. 

Kezdem először a körmös kategóriával. Mint már említettem, az esküvő volt a téma. Voltak akik a klasszikus menyasszonyi stílust követték, de voltak egészen merészek is (nem a köröm hosszára gondolok, hiszen abban mind megegyeztek. Őrültem hosszú és hegyes).
Piros felsőben Andrea
Dolgoznak a műkörmösök
 
 
 
 
 
Ízelítő a fodrászok munkáiból. Készülnek a kontyok.
 
 
 
Ez pedig egy nagyon érdekes és izgalmas kategória volt:
 
 
 
 
 És amire a legjobban vártam az a fantázia smink.
Véleményetekre vagyok kíváncsi, kinek melyik tetszik, stb.

Felnőtt versenyzők:
 

 
 
 
 
 
 
 (borzasztó volt fényképezni. A fényviszonyok siralmasak, viszont vakut nem engedtek használni, mert állítólag zavarja a versenyzőket).

Tanuló kategória:
 
 
 
 
 
 
 
 
Minden elismerésem az összes résztvevőnek. Fárasztó lehet egész nap toppon lenni, várni, hogy sorra kerülj, vagy éppen az eredményhirdetésre. Némelyik modellt elnézve, legszívesebben széket toltam volna alájuk, mert már majd összeestek a fáradtságtól, vagy a hideg miatt remegtek úgy mint a nyárfalevél. (eljátszottam a gondolattal, hogy esetleg jövőre én is megpróbálom)





6 megjegyzés:

  1. Úristen ! Micsoda gyönyörű munkák/képek:)
    Nagyon jó a smink amit készítettél :)
    A zsűrinek sem lehet könnyű dolga :D

    VálaszTörlés
  2. úúú...kövezzetek meg, de nekem a tanulók munkái már-már jobban tetszettek,mint a felnőtteké.viszont mind nagyon szép, természetesen a tied is. nevezz be bátran jövőre:)

    VálaszTörlés
  3. :D Köszi Viki! Nagyon szépke, utólagos engedelmeddel tőled kölcsönöztem a sminkfotót... :D Kár, hogy ott nem ismerkedünk... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Nem nagyon volt neked időd szerintem.
      Nyugodtan kölcsönözheted, hiszen azért készítettem, sőt akire ráismertem a facebookon el is küldtem a képet.

      Törlés
  4. A fantáziasmink kategóriában az 1, 7, 9-es modellek egyszerűen fantasztikusak. Egy-két alkotás igazán lenyűgöző. Mondjuk ebben a kategóriában a 7-es modellen elgondolkoztam, mivel nagyon határozottak az arcvonásai, sztem nagyon jó androgün modell lenne. Csodálatos arca van.
    A többi képek közül, az indiai stílus magával ragadott, fantasztikus :) És van még egy kép, ami minden téren "ott van", az a modell, amelyiknek, mintha szegecsek lennének az arcán és egy kis kék van a hajában. Szerintem ott a haj, a smink, a ruha....összeállt, egy egésszé.
    S végül, de nem utolsó sorban: Gratula Viki, Te is nagyon ügyes voltál :)
    Köszi a posztot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hasonló véleményen vagyunk. Az indiain meg nem is csodálkozom :) A szegecses lány a Full Fashion kategóriában indult mint megtudtam utólag és ott mindegyik modell ilyen ütősen nézett ki. Sajnos normális egész alakos képet nem sikerült készítenem róluk, pedig érdemes lett volna.

      Törlés