Rendszeres olvasók

2012. március 13., kedd

Tavaszköszöntő ajtódísz - tojástartó újrahasznosítás

Csenge ma úgy döntött, hogy ma alkotni akar valamit. "bármi lehet, de csináljuk azt amit a gimiben csináltunk" Ez így elég konkrét volt :D
A szomszédságunkban lévő gimnázium nagyon jó kezdeményezéssel állt elő. Hétvégén ingyenes kézműves játszóházat csináltak, ahova bárki bemehetett. Megtudta, hogy ez rendszeres lesz és legközelebb húsvétra fogunk készülni.

Az első foglalkozáson a tojástartót hasznosítottuk újra, és koszorút készítettünk belőle.




 Itthon ezt a nagy tálcát vágta szét nagyi, de a fedelesből jobb szerintem, mert annak simább a papírja és jobban mutat rajta a festés.









Többféle formára lehet kivágni a kosárkákat. Lehet gömbölyíteni, vagy hegyesre vágni, vagy pedig meghagyni az eredeti formáját is.

 Ragasztópisztollyal ragasztottam össze. Ha az aljánál akkor kevesebb kell hozzá, ha pedig a tetejénél ragasztod akkor nagyobb koszorút lehet készíteni.

Utána nem marad más hátra mint a festés. Én akril festéket használtam, de temperával is nagyon jól ki lehet festeni. (szerintem a sima  vízfesték nem fedné be rendesen)

Amikor megszárad a festék akkor bármit rá lehet ragasztani. Különféle terméseket, száraz virágot, húsvétra tojásokat... csak a fantázia szab határt a dekorálásnak.
Én azt tervezem, hogy egy zöld selyemszalagra ragasztom majd fel őket és még egy pár tojással dobom fel.


1 megjegyzés: