Rendszeres olvasók

2012. április 4., szerda

Rettenet - segítség, hogy ne kövesd el ezt a hibát

Valami oldalon láttam ma egy csokornyi képet a hihetetlen szemöldökökről Mivel kissé mazohista vagyok, elkezdtem tovább keresni hasonló szépségeket. Ezeket találtam. (a legszörnyűbb, hogy némelyik fazonnal nap mint nap összefutok a városban sétálva)

 
 
 
 
Mondjátok, hogy ez FS, vagy valami más.
 
 
 
 Mit szóltok? Csodásak nem?
Ugye én már korábban posztoltam róla, hogy az egyik legnagyobb bűn, amit magam ellen elkövettem az a szemöldöktetoválás volt és ehhez most is tartom magam. Hiszen csak egy két perccel több ráfordított idő sminkelésénél és emberi formát lehet kihozni belőle. Vagy segít egy jó kozmetikus is, ha már magadnak nem tudod megcsinálni.

De vannak szabályok amit érdemes betartani, hiszen a szemöldök igencsak meghatározó része az arcnak. Keretet, karaktert ad az arcnak, hiszen egy rosszul megválasztott formával pl. kinézhetsz úgy is, mintha állandóan  szomorú vagy mérges lennél. 

 A tökéletes forma eltalálásához keress egy hosszú ceruzát, vagy jó lesz egy vonalzó is. 
A) A pálcával kösd össze az orrcimpa külső szélét és a könnycsatornát, vagyis a szem belső sarkát, 
C) majd orrod ugyanezen pontját a szem külső sarkánál levő domborulattal. Az e két határvonalon kívül eső szőrszálakat tépkedd ki, és szedd ki a szemöldök alatti magányos szőrszálakat. 
Alakítsd ki a szemöldöknek a szem vonalát követő finom ívét, melynek csúcsa (B) a pupilla külső karimája fölé essen. Ceruzával vagy ecsetnyéllel mérd ki, hogy az orrtól a pupilláig vezető vonal vége, azaz a csúcs hova esik.
A szemöldök színe passzoljon a hajszínhez, ne fess szőke hajhoz fekete szemöldököt. 

A szedéshez használj jó minőségű csipeszt. Lehetnek hosszú szálak, amiket nem érdemes kihúzni, mert lyuk keletkezhet ott ahol nem szeretnéd, inkább egy kefével rendezd a sorokat. Nem javaslom, hogy a szemöldök alsó részét gyantáztasd, mert ott a legvékonyabb a bőr, és hamar megnyúlhat. Inkább csipesz. 
Szeretném egyszer a cérnás módszert kipróbálni, megtanulni, de még itthon nem találkoztam olyan kozmetikussal, aki alkalmazza ezt a fajta technikát.
Ha mégsem megy a szabadkézi rajzolás, akkor segítségedre lehetnek a sablonok. Én még nem próbáltam, de ha valakinek van vele tapasztalata, nyugodtan ossza meg velünk kommentbe. 

Én formázáshoz nem szemceruzát, hanem por állagú szemöldökkészletet használok. Eddig még nem volt vele problémám, igaz nem tart 8 órát (főleg, hogy a sok gondolkodás miatt fáj a fejem  :D és enyhítésképpen  masszírozom a homlokomat), de nekem ceruzával mindig túl erősre és karakteresre sikerült. Mindenkinek magának kell megtalálni a tökéletes módszert.



13 megjegyzés:

  1. ezt nem szabadott volna alvás előtt megnéznem :D

    VálaszTörlés
  2. Amikor "newsfeedben" megláttam a kis kezdőképet a leveles gally szemöldökkel, mondom mi van, és IDE feliratkoztam??? Az meg hogy lehet:D Najó, sírtam, köszi.:D

    VálaszTörlés
  3. Micsoda képeket találtál ...:D
    Én világos színű szemöldökceruzát használok,tartós és sokáig elég, elégedett vagyok vele, de láttam valahol viaszos krémes szemöldökfestéket, azt kipróbálnám. A porállagú nálam sem tartós.

    VálaszTörlés
  4. Ez borzasztóóó!! :O De az utolsó szemöldök igazán poénos. Vagy csak én látom "Nike" pipának? :D

    VálaszTörlés
  5. jajajajajajj, itt gondok vannak... :D

    VálaszTörlés
  6. Kreativ emberek..;-) Vagy betegek, sajnos.

    VálaszTörlés
  7. Ez Jézusom! és mi ez? :O Amelyik kép alá írtál az olyan mint egy UFO!!!!!!

    VálaszTörlés
  8. Jesszusom. És nekik ez komolyan tetszik? :D

    VálaszTörlés
  9. mennyi űrlény!! Én mindig mondtam, hogy léteznek!!

    VálaszTörlés
  10. Azt hiszem belőlük hiányzik a szép érzék, ha lehet ilyent mondani egyáltalán. A legdurvább szerintem az, hogy a környezetük nem is szól, hogy ha gázosan néznek ki.

    VálaszTörlés