Rendszeres olvasók

2012. június 6., szerda

Pávás "ébredés" (step by step) - és a gyermek is alkotott

Tudom, hogy mostanában nagyon el vagyok tűnve, de még az is nehezemre esik délutánonként amikor melóból hazajövök, hogy ébren tudjak maradni a gyermek mellett, sajnos sminkelésre nem nagyon volt erőm. Úgy tűnik ez kezd az első trimeszter vége felé megváltozni, úgyhogy most már újra visszatérek. 
Azért is lett a cím a pávás ébredés, mert ma ehhez volt kedvem és így mentünk a gyermekkel "kismama" ruhákat venni.


Ezt a sminket nem bonyolítottam túl, csak kicsit több színt használtam mint általában :)

Először is a mozgó szemhéjamra felvittem egy  a tégelyben erős zöldnek tűnő krémes szemhéjfestéket.






Ezek után jöttek a színek. A belső szemzugba ez világoskék szemfestéket tettem, a szemhéj közepére olajzöld került, majd a külső vét egy mélykék festékkel árnyaltam.






Az alsó szemhéj belső részére egy világos, kivizöld festéket vittem fel ferde ecsettel, ezt követte az olajzöld és befejezés képen a külső részre szintén egy sötétebb kék került.




Fekete szemceruzát (Misss Rose kajalt) használtam a vízvonalakra és a szempilla tőbe is. Továbbra is csak rébuszokba tudok beszélni erről a ceruzáról. Miután elkészültem a sminkkel úgy gondoltam, hogy leülök egy kicsit tévézni, de egy másfél órás alvás lett belőle és a ceruza meg sem mozdult sehol sem. És még most este is hibátlanul tart.

Az arcomon az új Oriflame Giordani Gold Mineral alapozója van. Most használtam először, de az első benyomásom pozitív vele kapcsolatban. Használgatom és készül majd róla bejegyzés.

Persze Csenge velem ellentétben nagyon is aktív. Mást sem hallok minden nap, hogy "Anya kiminkelhetlek?"
Ez lett az engedékenységem eredménye:
 

7 megjegyzés:

  1. nagyon jó a hajad, remélem lassan rendbe jön :) szép ez a smink, én félek kéket használni mert mindig úgy érzem, hogy olyan mintha bevertek volna. le kell róla szoknom :D Csenge nagyon jó sminket csinált neked ;)

    VálaszTörlés
  2. Egész ügyes a leányzó :) Lassan zárhatod kulcsra a sminkesdobozt. :D

    VálaszTörlés
  3. Milyen gyorsan nő már a hajad :O
    Szép lett az első, a második sminkre meg annyit mondanék, hogy lesz hozzá érzéke szerintem! :D

    VálaszTörlés
  4. Szerintem nem is lett rossz... Extrém kifutó sminkeket gyárt a gyermek, úgy látom ;):D

    A jövevényhez pedig gratulálok ¤_¤"

    VálaszTörlés
  5. Csenge lassan profi sminkessé növi ki magát...nagyon jó -mindkettőtöké- :)

    VálaszTörlés
  6. No, igen. A kislány rendszeresen igényli a kreatív dolgokat. Idézem: "Anya, festhetek a kezedre?; " Anya,kifesthetlek?"; Anya, rajzolsz a hasamra?" Folytathatnám még, de ebből is kiderült, hogy sajna a gyerek meg lett fertőzve. Könnyelműen Viki már felajánlotta a még csak növekvő pocakját vászonnak, amire a gyermek természetesen azonnal lecsapott. Gondolom már azon töri a fejét, milyen minta mutatna jól egy szép nagy testszínű görögdinnyén:)
    Várom már az alkotásait. (Foci EB, egy labda inkább?)
    Apa

    VálaszTörlés