Rendszeres olvasók

2012. március 15., csütörtök

Az esküvői smink

A sorozat következő részében a sminkről szeretnék pár gondolatot megosztani veletek.
Az I-re a pontot szerintem a sminkkel tesszük fel. Mert lehet gyönyörű ruhád, és megcsinálhatják a frizurádat is, de ha a sminkre nem fordítasz időt, mert úgy gondolod, hogy felesleges, akkor az összkép befejezetlen lesz. 
A smink a ruha, az ékszer, a frizura kiegészítője kell, hogy legyen.
Érdemes sminkeshez fordulni, ha nem is sminkeled magad mindig, ez a nap megkívánja a szépen kifestett arcot, ugyan úgy mint a szép ruhát és a frizurát. 
Mivel a sminkkel előtérbe lehet hozni szép részeket, a hibákat pedig elkendőzni vagy háttérbe szorítani, mindenképpen máshogy mutat egy szépen sminkelt arc a fotókon. 

Érdemes esküvő előtt jó pár nappal vagy héttel elmenni a kozmetikushoz arctisztításra, masszázsra (csak azért mert megérdemeljük) és megbeszélni a sminket. Ha van rá lehetőség akkor többször is menj el próbálni, mert a kisugárzásod akkor lesz tökéletes, ha jól is érzed magad a bőrödben, sminkedben. A smink ne legyen túl sok, de túl kevés se, a lényeg, hogy kiemelje a természetes szépségedet. 

A próbasmink arra van, hogy megbeszéld az elvárásaidat, a kozmetikus elmondja, hogy szerinte mi az ami jól áll neked, mit kellene kiemelni, és ilyenkor van alkalom elmondani azt, hogy mi az ami nem tetszik. A nagy napon nem biztos, hogy szerencsés a sminkelés után közölni, hogy nem tetszik és csináljon másikat, hiszen a te időd is be van táblázva és ilyenkor a kozmetikusok is nagyüzemben dolgoznak.  
A smink kiválasztásakor figyelembe kell venni a bőr, a haj és a szem színét, a ruha stílusát, a csokor színét
Ha mégis úgy döntesz, hogy nem áldozol pénzt és időt  a   kozmetikus által készített sminkre, hanem magadnak csinálod, akkor is gyakorolni kell.

A bőröd felkészítését otthon is elvégezheted, egy forró fürdő, pakolás....csak, hogy a nagy napon kipihent és üde legyen az arcbőröd. 
Az alapozás előtt alaposan meg kell tisztítani az arcbőrt, majd utána egy könnyű hidratálót kell felkenni. Olyat válasz ami azonnal felszívódik (amit a bőr teljesen befogad, és nem hagy zsíros nyomot, de maximálisan hidratál) és jó alapot biztosít az alapozódnak.
Választhatsz egész arcra való bázist is. Több gyártó termékei közül választhatsz.
tesminked.hu rendelhető 3590.-
2840.-Ft
4500.- körüli ára van
Az alapozód színe teljesen megegyező a legyen a bőröd színével, ne legyen se világosabb, se pedig sötétebb. Vásárláskor ne a kézfejeden próbáld ki, ha tiszta sminkmentes arccal mész vásárolni akkor az arccsont szélére (a nyak bőrére is) tedd fel a mintát és amelyik a legközelebb áll a bőrszínedhez azt válaszd. 
Annak elkerülésére, hogy ne legyen maszkhatás mindig természetes  fénynél alapozz, a füledet sem hagyd ki és a széleket alaposan dolgozd el. Az alapozót púderrel fixálhatod, és még mattit is.
Nem elég hogy alapozol. de meg kell tanulni egy kicsit "szobrászkodni is, főleg akkor ha nem teljesen szabályos az arcod. Erről ITT olvashatsz.

Korrektorral eltüntetheted az apróbb bőrhibákat. Ennek a felvitelét mindenki máshogyan csinálja, van aki először korrektoroz, majd alapoz, de ezt fel is lehet cserélni, a lényeg, hogy a korrektor széleit az ujjbegyeddel szépen dolgozd el, ne rikítson. 
 Az a sminkmentes valóság :D
A pattanásokra és egyéb pörsenésekre a Max Factor Mastertouch 303Ivory korrektorát tettem fel.









Majd ecsettel a Bourjois  Healthy mix serum 53 light beige alapozó következett.










Majd az egészet a Healthy balance púderrel fixáltam (ez az új kedvencem)
Itt még eléggé élettelen az arcom, hiszen nincs rajta kiemelve az orcám...(kontúrozás)
Egy sötétebb színnel az arccsont alatti részt elmélyítettem, majd az almácskától kiindulva a halántékom irányába egy rózsaszínes árnyalatot tettem fel és a pofacsont felső részére került a highlighter.








Következő lépésként jöhet a szem festése. A szem kiemelésénél olyan sminkdivatot kövess ami nem ellenkezik a Te stílusoddal. A fekete szemceruza használata az esküvői smink esetében szerintem kerülendő, persze függ a smink stílusától is (legalább is ne teljes kontúrozáshoz használd és satírozd el a széleket), mert mogorvává, komorrá teszi a tekintetet és összehúzza a szemet.  Inkább válassz szürkét. Érdemes keményebb ceruzát vásárolni, mert az tovább a helyén marad, de csak annyira legyen kemény, hogy még satírozni lehessen. Szemceruzákról ITT  bővebben olvashatsz.
Én most egy természetes, natúrabb sminket készítettem el.
 A teljes szeméjamon a Revlon Vital radiance szemhéjalapot dolgoztam el.
Az teljes szemhéjra egy halvány bézs színt tettem.








 A szempilla tövébe jelen esetben az Avon Gold eyeliner smokey purple szemceruzát használtam. Amit egy ecsettel elsatíroztam.
A külső V-be a szemceruza színével harmonizáló világosabb lila színnel árnyékoltam. (a belső szemzug világos marad)






Az alsó szempillasort is a lilával emeltem ki, majd jött a szempilla spirál használata.






Tágra nyílt káprázatos szemeket hosszú pillákkal tudsz elérni. Javaslom, hogy vízálló spirált használj, mert a meghatottságtól vagy a nagy melegtől könnyen leolvad rólad a festék. Ha bevállalósabb vagy akkor választhatsz műszempillát is. Van ugye soros, tincses, de akár 3D is (ITT írtam róla)



A szemöldökről sem szabad elfelejtkezni. Érdemes kiszedetni vagy magadnak kiszedni, mert elég viccesen néz ki ha bozontos. 
Na ki van a képen??


Érdemes betartani az alábbi képen lévő szemöldökszedési szabályt.
Nálam itt is él a szabály, hogy a fekete kerülendő, inkább válasz sötét barnát, vagy pedig a hajszíneddel harmonizálót. Szintén mogorvává teszi a tekintetet és még öregít is szerintem. Ha nem tartós szemöldökfestést választasz, hanem magadnak "rajzolod" majd meg, akkor választhatsz a szemöldök ceruzát, vagy port, de vannak már szettek is. 

Makeup Plaza
 A smink befejezése a rúzs. A cserepes ajkakon nem túl esztétikus látvány a rúzs, ezért fontos, hogy leradírozd. Ezt teheted erre a célra kapható termékekkel, de elkészíthető otthon is, zabkorpa-méz, vagy olíva-barnacukor kombinációjával , majd az elhalt réteget egy puha fogkefével dörzsölheted le.
Kaphatóak már különféle tartós rúzsok, de én úgy tapasztaltam, hogy azok sem maradnak fenn egész nap, pláne akkor ha eszel és iszol is. 
A rétegenként felvitt szín teltebb hatást kelt, ráadásul még tartósabb is. 
Először ajakápolót (én ezt még a sminkelés legelején viszem fel, hogy legyen ideje beszívódni) használok, majd az ajkat megrajzolom ceruzával és ezt követőn kitöltöm a színt. Majd jöhet a rúzs amit többször fel kell itatni és újra felvinni és a végén tetszés szerint púderezhető.

 
 
 Észrevételeket, indítványokat szívesen fogadok.







5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! Hasznosak a tanácsok is, amit idén a tesómon gyakorlatba ültethetek :) Esetleg a Healthy Balance púderről írnál egy kicsit bővebben? Csak még egy kérdés: a Healthy mix serum alá szükség van primerre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a saját arcomon nem használtam még alá semmit, (néha még hidratálót sem), persze szívesen írok róla, csak összeszedem majd a gondolataimat. :D

      Törlés
  2. Szerintem nagyon menyasszonyos lett a sminked, nagyon tetszik :) Én tuti nem merném a nagy nap magamnak csinálni, inkább rakatnék fel előtte 1 próbasminket, hogy olyan legyen, amilyennek elképzeltem, meg próbakontyot is. Sokan a szalagavató előtt is tetettek, na azt mondjuk én egy kis túlzásnak találtam :D

    VálaszTörlés
  3. A képen nem véletlenül Madonna lánya van? :DD

    VálaszTörlés