Rendszeres olvasók

2012. május 17., csütörtök

Kiakadtam a látványtól - hogyan válassz jó méretet

Hétvégén megkívántam a kínai kaját ezért ellátogattunk városunk régen szebb napokat látott piacát. Mivel nem volt túl jó idő, kb. 13 fok volt, feltűnt egy nagyon bátor (vagy hülye) leányzó. Először még azt  mondtam rá, hogy de jól néz ki. sötét színű, szűk farmer volt rajta és fehér ujjatlan tunika, fekete övvel a derekán, én én balga először azt hittem, hogy fekete pántokkal. Csak amikor megfordult akkor szembesültem vele, hogy amit én pántnak néztem az konkrétan a melltartója volt. Először is nem értem, hogy fehér felső alá, miért vesz valaki fekete melltartót, de ami kiverte a biztosítékot nálam az, hogy a melltartó keresztpántja legalább jó 5 centivel a felső fölött volt, szinte már a nyakába. (sajnos nem volt nálam a gépem)
.
 Gondolom ti is találkoztatok már ilyen felemelő látvánnyal.

Nem akarok minősíteni senkit, de manapság már rengeteg különböző fazonú melltartót lehet kapni, amivel nem tudod elkövetni ezt a baklövést. Én direkt beszereztem olyat aminek a pántjait lehet állítani, hogy vállakon vagy éppen nyakban akarom viselni, attól függően, hogy milyen fazonú a ruha amihez viselem.  Sőt van olyan is, aminek a keresztpántját a deréknál lehet keresztezni, így az sem látszik ki egy mély hátkivágású ruhából. 

Persze a méret sem mindegy. Egy jól megválasztott melltartó még alakot is formálhat. A feladata az, hogy a melleket a helyükön és egyensúlyba tartsa mozgás közben.

A legfontosabb szempont egy melltartó esetében a kényelem. A melltartópántoknak illeszkedniük kell tested körvonalához, ne legyenek se túl vékonyak, se túl feszesek, nehogy megsértsék a bőrödet, vagy nyomják vállad felső részét. Az oldalaknak és a hátrésznek is elég szélesnek kell lenniük, hogy egyformán tartsanak mindenhol. Egy jó melltartónak szilárdan kell tartania a melledet, hogy megkönnyítse a bőröd pihenését, és megakadályozza melled megereszkedését.

Én egészen addig amíg terhes nem lettem 75B melltartót hordtam, ehhez valami agylövésem miatt akkor is ragaszkodtam amikor  elkezdtem felszedni pár kilót. Így sikerült elérnem hogy nem kettő, hanem négy mellem volt. Mivel én is éreztem,  hogy valami nem stimmel, így vette, magamnak 80B-t. Az eladó még véletlenül sem szólt volna, hogy nekem a kosárméreten kell változtatnom, így én is úgy jártam egy darabig, hogy a nyakamban csúszott fel a pánt. 

                           Túl nagy a melltartó               Megfelelő mérte                             

A kosár mérete nem jó, ha behorpad a melltartó (nagy), vagy támadnak a négymellek (kicsi)

Aztán láttam egy angol átalakítós műsört, ahol elmondták, hogy hogyan kell megfelelő méretű melltartót választani.

Minden fórumon azt javasolják, hogy vásárlás előtt nem árt mérni. 


Persze vannak még apró részletek amikre nem árt odafigyelni.
 A vállpánt se legyen túl szoros, ne vágjon bele a bőrödbe, jó ha két ujjadat alá tudod csúsztatni.
Ellenőrizd, hogy a két mell közötti merevítő rész szorosan ráfekszik a mellek közötti területre és nem áll el.  A mellek közötti merevítő rész ráfekszik a testre. Ha be tudod 2 vagy 3 ujjadat is dugni a merevítő alá, akkor a kosárméret túl kicsi és a mellek kinyomják a merevítőt. Érdemesebb 1 kosármérettel nagyobbat választani. 

Ezt már említettem fentebb. A melltartó háta felcsúszik.  Ilyenkor a melltartó körmérete túl nagy és nem tudván ellensúlyozni a  melleid súlyát, felcsúszik a hátadon. Ilyenkor legalább egyel kisebb  körméretű melltartót próbálj fel.

Szerintem érdemes kísérletezni a fazonokkal is, amíg kisebb mellem volt, előszeretettel hordtam push-up melltartókat, amik inkább oldalról emelték meg a melleket.
Viszont  ahogy változtam és a méretem, B-ről C vagy D-re ugrott fel előnybe részesítem azokat a melltartókat amik inkább alulról támasztanak.
Szerintem érdemes rászánni az időt arra, hogy megtaláljuk a megfelelő méretet és fazont, hiszen sokat dobhat a megjelenésünkön.
A kilógó melltartónál már csak egy dolog taszít jobban, a sofőrdekoltázs:





9 megjegyzés:

  1. Nagyon, nagyon hasznos bejegyzés!

    VálaszTörlés
  2. És ennél már csak az rosszabb, ha nem is a tanga látszik ki, mert az is lecsúszik:D Jó bejegyzés, csak van aki direkt vesz kisebbet, hogy majd jól felpolcolja azt ami nincs...

    VálaszTörlés
  3. Állandó kedvenc, amikor a CSŐTOPHOZ melltartót vesznek fel, ami nem elég h színben elüt, de kb a tarkójában van az egész melltartó, na attól kifekszem... Viszont kb mindennapos téma ez

    VálaszTörlés
  4. úúú jó kis képek...
    Engem még az borzaszt el amikor van egy csinos nő, kiskosztüm, belőtt frizura, aztán megnézem a cipőjét és a talpáról nem szedte le az ordenáré nagy ragasztott címkét. Könyörgöm!!! a cipő talpa látszik mikor sétál az ember!!!

    VálaszTörlés
  5. Jajjj, ez már egy ideje nálam is érik... :D
    Hát tényleg borzalom, miket látni néha...

    VálaszTörlés
  6. Én a múlt héten láttam egy olyan kis "cukiságot", hogy csak na... leányzó, molett alakkal megáldva, ami önmagában nem baj, de: extra szűk felső plusz nadrág (bugyivonal power!), a derekán egy széles övvel úgy kettévágva, hogy alatta-felette bugyogott ki a háj. Mindezt megkoronázta azzal, hogy fehér zoknit húzott a körömcipőhöz. Ilyen a mesében nincs bakker. De még a Glamour Tedd&ne tedd oldalán is sokkolna!

    VálaszTörlés
  7. Klassz cikk.:)pláne,hogy itthon is szerintem 10 nőből legalább 7 nem a megfelelő méretű melltartót hordja. engem kifejezetten az késztet röhögőgörcsre,amikor nagyobb, és a cicifix és a cucc közé behorpad a póló...na az kész. :D és ebből több van,mint a hátul felugróból

    VálaszTörlés
  8. Engem sok emberrel ellentétben nem zavar ha kilóg a melltartópánt, néha nekem is kilóg. Csak mondjuk akkor legalább színben passzoljon a pólóhoz a melltartó, és nyilván mondjuk pánt nélküli alá ne vegyünk pántos melltartót...
    Egyébként én pl. sehogy se tudok teljesen jó melltartót venni... nagy melleim vannak (nem olyan hú de feltűnően nagyok, de a korombeliekhez képest nagyok) és az egyik mellem nagyobb a másiknál, így nincs olyan melltartó ami "mindkét mellemre jó" :SS

    VálaszTörlés
  9. A szakemberek azt tanácsolják,hogy ott vegyünk melltartót,ahol értenek hozzá,segítenek a választásban, és FEL kell próbálni!!!

    VálaszTörlés